A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

В Делятинській ТГ відбулося чергове засідання виконавчого комітету

В Делятинській ТГ відбулося чергове засідання виконавчого комітету

У четвер, 25 квітня в Делятинській селищній раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Засідання розпочали із виконання Державного Гімну України, молитви та хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих у російсько-українській війні.

16:56 25.04.2024

Профілактика кашлюку

Профілактика кашлюку

Кашлюк — гостре інфекційне захворювання бактеріальної етіології, з повітряно-краплинним механізмом передачі, при якому провідним клінічним симптомом є затяжний спазматичний кашель. У типовій формі хвороба проявляється нападами (пароксизмами) кашлю, тяжкість і тривалість яких варіюють. Заразитися кашлюком можна тільки від хворої людини або бактеріоносія. Збудник передається повітряно-крапельним шляхом (через повітря). Крапельки слизу, що виділяються хворим під час дихання, чхання, кашлю поширюються на відстань 1-2 м і осідають на дихальні шляхи. Спочатку захворювання може нагадувати звичайні інфекції верхніх дихальних шляхів, як ГРВІ або бронхіт. З'являються такі симптоми: нежить, підвищення температури, сухий кашель, який наростає, набуваючи нападоподібного характеру. Він виникає переважно вночі та може закінчуватися блюванням.  За ним починається спазматичний період. Для нього характерні серії коротких кашльових поштовхів, які йдуть безперервно. Під час нападу кашлю обличчя червоніє (може навіть синіти), можлива зупинка дихання. Так може тривати 3 тижні, після чого настає період, коли напади кашлю стають все рідшими, проте, зберігаються ще 2-3 місяці. 

10:45 25.04.2024

В Делятинській громаді відбулася зустріч із приватними підприємцями

В Делятинській громаді відбулася зустріч із приватними підприємцями

В Делятинській ТГ відбулася зустріч із приватними підприємцями громади з селищним головою Богданом Клим'юком та головою Надвірнянської РВА Петром Хмельовським. Обговорювали проблемні питання та труднощі в роботі. що виникають в умовах війни.

17:06 24.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь