A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

6 травня відзначається День піхоти Збройних Сил України...

6 травня відзначається День піхоти Збройних Сил України...

День піхоти ЗСУ встановлено відзначати ще у 2019 році указом тодішнього президента України Петра Порошенка. Сьогодні в умовах реальної війни, бачимо, що країнська піхота є прикладом стійкості, відваги, братерства та незламності духу. Це воїни, які щоразу дивляться в очі ворогу і не знають страху, це основа українських Збройних Сил.

10:29 06.05.2023

Увага - КЛІЩІ...

Увага - КЛІЩІ...

Щороку навесні із настанням тепла і пробудженням рослин активізуються іксодові кліщі. Цьогорічне повільне підвищення температури повітря сприяло запізнілій активізації кліщів. Враховуючи, що кліщі добре переносять низькі температури і можуть голодувати кілька років, цього року слід очікувати високих показників їх чисельності та підвищеного ризику зараження людей трансмісивними хворобами. Інфікування людини відбувається під час смоктання крові голодних заражених кліщів. Самка кліща смокче кров впродовж багатьох днів, і при повному насиченні вона збільшується в вазі у 80-120 разів. На Прикарпатті сезон активності кліщів триває з ранньої весни і до листопада, але впродовж року є два найбільші піки активності – у квітні-травні та серпні-вересні. Зараз триває весняний пік активності, тож людям треба бути обережними, знати, як від них вберегтися і що робити, що вони все-таки присмокталися до тіла. Кліщі присмоктуються до людини не лише під час перебування на природі – в лісі чи на лузі біля берега річки. Вони можуть уражати й в міській зоні: в парках, скверах, зелених газонах, садово – городніх ділянках. Ці комахи можуть потрапити до житла і з букетами квітів, домашніми тваринами, одягом та речами. Кліщі підстерігають здобич сидячи на листі нижніх гілок кущів або траві. Лісові кліщі малорухливі і за все життя не проповзають і десяти метрів. Вони підіймаються на травинку або стебло куща на висоту до півметра і терпляче чекають, коли поруч пройде жертва. Як вберегтися від укусів кліщів?

15:13 05.05.2023

Вітаємо всіх причетних з Міжнародним днем пожежників!

Вітаємо всіх причетних з Міжнародним днем пожежників!

З нагоди професійного свята щиро бажаємо витримки і бадьорого духу, міцного здоров'я та натхнення для щоденної відповідальної роботи, миру та родинного тепла, хай всі починання будуть вдалими, а Ангел Хоронитель завжди береже від небезпек!

10:36 04.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь