A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

В Делятинській ТГ відбувся практичний семінар-навчання

В Делятинській ТГ відбувся практичний семінар-навчання

15 листопада в залі засідань Делятинської селищної ради відбувся семінар-навчання за участі регіонального координатора  взаємодії  з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини Світлани Дем’янчук та регіонального представника в Івано-Франківській області Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Юрія Гуменюка. За допомогою підготованої презентації було обговорено численні практичні питання з метою уникнення порушень законодавства щодо звернень громадян, зокрема відповідей на запити на публічну інформацію. Запрошені спеціалісти надали практичні відповіді на численні запитання учасників семінару (керівників структурних підрозділів селищної ради, відповідальних осіб із комунальних підприємств громади); надали роз’яснення щодо вимог законодавства та навели численні приклади порушень, проінформували про відповідальність за допущені порушень, звернули увагу на допущені помилки та недоліки у роботі. Підбивши підсумки, бачимо, що така зустріч стала надзвичайно корисною з точки зору практичної роботи із запитами та зверненнями, в майбутньому сприятиме усуненню недоліків та недопущенню помилок.

14:17 15.11.2021

14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом

14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом

14 листопада – Всесвітній день боротьби з діабетом. Поширеність діабету в Україні збільшилася за останніх 10 років на половину. Майже 3% первинної інвалідності дорослого населення в України є наслідком захворювання на діабет.         Діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. Інсулін – це гормон, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові.         В результаті неконтрольованого діабету виникає гіперглікемія (підвищення рівня глюкози в сироватці крові), що призводить до ураження багатьох систем організму, особливо нервів та кровоносних судин.          Основні симптоми діабету: -надмірне сечовиділення, -спрага, -постійне відчуття голоду, -втрата ваги, -відчуття втоми, -погіршення зору.          Для попередження розвитку ускладнень цукрового діабету необхідно постійне лікування і ретельний контроль рівня цукру в крові! Хворі на цукровий діабет обов’язково повинні перебувати на обліку у лікаря-ендокринолога!        Самоконтроль і точне виконання рекомендацій лікаря дозволяють уникнути або значно уповільнити розвиток ускладнень захворювання.

14:30 14.11.2021

Вітаємо логопедів із професійним святом!

Вітаємо логопедів із професійним святом!

Щиро вітаємо з професійним святом! Бажаємо успіхів у вашій кропіткій роботі, яка дарує дітям розкіш людського спілкування і можливість активно жити в суспільстві, успішно навчатися в школі й упевнено входити в доросле життя.

06:06 14.11.2021

Вітаємо з днем народження настоятеля костелу св. Франциска з Асижу в смт Делятин отця Матеуша Сьвістака!

Вітаємо з днем народження настоятеля костелу св. Франциска з Асижу в смт Делятин отця Матеуша Сьвістака!

У цей радісний і урочистий день поділяємо з Вами радість свята і сердечно вітаємо Вас із днем народження! Бажаємо Вам щастя, любові, задоволень, достатку, щоб душа насолоджувалася і співала, а віра Ваша нехай буде сильною і непохитною! Нехай Ваша душа не знає холодів, нехай буде осяяний світлом кожен день, а життя Ваше нехай нагадує квітучий сад! Нехай вічно Вас оберігає Божа рука! Бажаємо Вам всією душею відчувати підтримку Бога, бажаємо Вам у Всевишнього знаходити відповіді на всі питання та в усьому уподібнюватися до Отця нашого і Спасителя Ісуса Христа, і нехай Він Вас ніколи не залишає на бездоріжжі! Нехай Господь Бог дарує Вам допомогу, підтримку і нескінченну любов взамін на Вашу щиру віру в Нього!

06:05 14.11.2021

Вітаємо з днем народження провідного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку та звітності Гнатишин Ірину Василівну!

Вітаємо з днем народження провідного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку та звітності Гнатишин Ірину Василівну!

З нагоди дня народження прийміть добрі та щирі привітання! Наше життя має дві обов’язкові і одинаково цінні сторони: робота і дім! Бажаємо Вам, щоб вдома панували любов, спокій і затишок, доброта і турбота, розуміння, достаток, підтримка і благополуччя. А в роботі хай Вас супроводжує успіх, удача і попутний вітер у всіх починаннях. Нехай життєрадісність, цілеспрямованість, бадьорість духу і позитивна енергія не залишають Вас ніколи. Всіх земних благ і многая літ!

05:11 13.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь