A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

НАЗК запровадило нові процеси в рамках спецперевірок посадовців, завдяки яким корупціонери не зможуть потрапляти на керівні посади на державній службі та посади суддів, прокурорів, слідчих

Дата: 07.12.2021 10:28
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

Виконання закону про податкову амністію дозволить Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) збільшити ефективність роботи в рамках спеціальних перевірок, які в обов’язковому порядку проходять посадовці перед призначенням.

Про це повідомив Голова НАЗК Олександр Новіков в інтерв’ю виданню «ФАКТИ».

«Після ухвалення цього закону ми переосмислили наш процес проведення спецперевірок. Наприклад, при призначенні всіх керівників, заступників керівників центральних органів виконавчої влади (категорія «А») і при призначенні на політичні посади проводиться спеціальна перевірка. Частиною цієї спеціальної перевірки є перевірка декларацій»,  ?  розповів Голова НАЗК.

Він повідомив, що у зв’язку з прийняттям цього закону НАЗК запровадило нові процеси проведення перевірки декларацій під час спецперевірки.

«Це 13 тис. перевірок у рік. В ході спецперевірки ми беремо всі доходи особи та членів її сім’ї з податкової, починаючи з 1998 року, з цієї суми вираховуємо неоподаткований мінімум і звіряємо грошові кошти та активи станом на дату, коли ця людина хоче призначатись. Наприклад, у нас була ситуація, коли в одне з міністерств хотіли призначити керувати внутрішнім аудитом особу, яка за все життя заробила 6 млн грн, а в декларації у неї вказано 42 млн»,  ?  зазначив Олександр Новіков.

Друга методика передбачає звіряння декларацій особи за 2019 і 2020 роки. Якщо вона працювала у ці роки на державній службі і її витрати за цей рік перевищують її доходи, це також перешкоджає призначенню такої особи на нову посаду.

«Фактично ми зробили непроникну стіну між корумпованими претендентами і власне цими посадами. Завдяки цьому запобіжнику корупціонери не зможуть потрапляти на керівні посади на державній службі», – підсумував Олександр Новіков.

Прочитати інтерв’ю можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь