A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Івано-Франківським регіональним відділенням Асоціації міст України за участю секретарів об'єднаних територіальних громад проведено захід присвячений стратегічному розвитку громад в умовах реформування місцевого самоврядування

Дата: 05.08.2020 16:34
Кількість переглядів: 281

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Сьогодні, 5 серпня, Івано-Франківське регіональне відділенням Асоціації міст України за підтримки проєкту «ПРОМІС» та сприяння Івано-Франківської міської ради проведено захід присвячений стратегічному розвитку громад в умовах реформування місцевого самоврядування. В заході взяли участь секретарі органів місцевого самоврядування Прикарпаття - учасники секції секретарів місцевих рад при ІФ РВ АМУ, які обговорили питання стратегічного розвитку громад в умовах змін до адміністративно-територіального устрою області, розглянули проєкт Закону України «Про місцеве самоврядування» (нова редакція) та зміни до Виборчого законодавства.

Секретар Івано-Франківської міської ради Віктор Синишин у своєму виступі наголосив на важливості комунікації та формуванні спільної позиції ОМС щодо законодавчого забезпечення їх діяльності в умовах реформування. «Сьогодні важливо доносити позицію органів місцевого самоврядування як до законодавчої так і до виконавчої гілок влади. Адже це позиція посадовців, які на щодень вирішують питання забезпечення громадян якісними послугами та належною інфраструктурою. Так як секретарі місцевих рад несуть відповідальність за належну організацію головного представницького органу громади, законодавчі зміни під час реформ мають вирішувати проблему, а не ставити ще більше запитань», - зазначив Віктор Синишин.

«Після виборів важливо забезпечити стратегічний розвиток громад, який дозволить розвивати території враховуючи запити суспільства. Реформа має давати результати і про неї не потрібно говорити як про процес, якому не має кінця. Бюджетне забезпечення повинно бути гарантоване, а керівники громад повинні бути впевненні у розвитку своїх територій. Адже без ресурсу та повноважень місцеве самоврядування, як джерело розвитку для місцевої демократії, може бути приречене на стагнацію», - наголосив виконавчий директор ІФ РВ АМУ Юрій Стефанчук

.Модератори заходу поінформували присутніх про зміни до Виборчого кодексу, загрози для стратегічного розвитку громад в контексті запровадження імперативного мандату. «Зміни до виборчого законодавства не є досконалими, але нам потрібно усвідомлювати, що закон прийнятий і виборчий процес буде розпочатий. При прийнятті законів позицію Асоціації міст України було частково враховано, але не все вдалося зробити. Тому попереду ще виснажлива праця щодо досягнення окреслених цілей.», - сказав Andrii Derkach.

Учасники заходу на практиці навчилися використовувати стратегічні комунікації для покращення інформаційного простору у своїх громадах. Кращі практики стали прикладом для розробки внутрішніх комунікаційних стратегій.

В контексті реформування АТУ та формування нових територіальних громад вкрай гостро постає питання про формування документальних баз для передачі її на зберігання в архівні установи. Власне з цього приводу практичні поради для учасників заходу підготували фахівці Івано-Франківського обласного державного архіву на чолі з в.о. директора Любомиром Харуком.

За результати спільної роботи ініційовано звернутися до Народних депутатів України від Івано-Франківської області щодо бюджетної децентралізації та імперативного мандату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь