A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Керівництво Делятинської ОТГ взяло участь в зустрічі з новообраними депутатами Верховної Ради України в округах Івано-Франківської області.

Дата: 15.08.2019 11:03
Кількість переглядів: 321

З ініціативи Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, голови прикарпатських ОТГ зустрілись з новообраними депутатами Верховної Ради України в округах Івано-Франківської області.

«Організувавши таку зустріч на базі Нижньовербізької об’єднаної територіальної громади, Івано-Франківський Центр розвитку мав на меті ознайомити новообраних депутатів з станом впровадження реформи децентралізації на практичному прикладі однієї з громад, яка не має ані великого промислового потенціалу, ані інших особливих конкурентних переваг. Проте, ця громада демонструє стабільне зростання», - зазначає директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.

Загалом, він коротко зупинився на перевагах створення об’єднаної територіальної громади: отриманні коштів державної підтримки для ОТГ, отриманні 60% ПДФО, отриманні у розпорядження громад земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

У свою чергу, радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максим Чопей зупинився на кількості створених громад, яких станом на серпень у Івано-Франківській області є 37, 30-ть з яких вже перейшли на прямі міжбюджетні відносини. Лише в одному районі Івано-Франківської області, за його словами, не створено жодної ОТГ, тоді як в 11 районах близько 50% території покрито ОТГ.
«Сьогодні в Україні середня громада – це п’ять територіальних одиниць і трохи більше десяти тисяч мешканців. Івано-Франківська область близька до цих показників. Перспективним планом наразі покрито 97,5% території області, а це 61 ОТГ та ще одна громада поза перспективним планом», - наголосив Максим Чопей.
Він також акцентував також увагу на державній підтримці ОТГ, зокрема на інфраструктурній субвенції. За його словами, дуже хорошим мотиватором для добровільного об’єднання громад був законопроєкт, яким зафіксували на 5 років інфраструктурну субвенцію для громад, що об’єднались добровільно. Але він так і залишився законопроектом.

«Адже добровільно об’єднані громади – це лідери, які ризикнули, згуртувались, сформували свої команди і отримали певні знання, досвід. Вони матимуть значно більше шансів на розвиток порівняно з тими, хто буде об’єднаний адміністративним шляхом», - говорить Максим Чопей (Maksym Chopey).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь