Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

  Вакциновані – значить захищені!

Дата: 28.08.2024 16:46
Кількість переглядів: 42

                                                Фото без опису

В Україні триває кампанія щодо додаткових заходів з імунізації проти кашлюку ,дифтерії та правця для груп населення, які пропустили планові щеплення. Вакцина АКДП забезпечує ефективний захист проти трьох небезпечних хвороб.

Кашлюк, дифтерія та правець можуть мати серйозні наслідки для здоровʼя дітей, особливо в умовах війни, коли доступ до медичної допомоги може бути ускладненим чи тимчасово обмеженим. Міністерство охорони здоров’я за співпраці з міжнародними партнерами вдалося забезпечити безперебійну наявність вакцин для рутинної вакцинації на рівні кожної області  і ця робота триває.

Саме тому батькам важливо перевіряти вакцинальний статус дітей і в разі переїзду чи пропуску щеплення звернутися до найближчої амбулаторії та скорегувати вакцинальний графік. Війна може спричинити більше поширення інфекцій через масове переміщення людей і перебої в наданні медичних послуг, особливо що стосується програми профілактичних щеплень. Діти мають бути захищеними від хвороб, яким можна запобігти за допомогою вакцин. Водночас батьки мають відповідально ставитися до вакцинування своїх дітей згідно з графіком щеплень і не відкладати це на потім. 

Згідно з національним календарем щеплень, вакцина АКДП вводиться у віці 2, 4, 6 і 18 місяців, потім у 6 років проводиться ревакцинація вакциною АДП (дифтерія-правець), а в 16 років — вакциною АДП-М). Дорослим слід щепитись кожні 10 років для оновлення свого захисту від дифтерії та правцю (АДП та АДП-М). Якщо ви, чи ваша дитина з яких-небудь причин пропустила чергове планове щеплення – вам слід звернутися до свого сімейного лікаря і він розпише графік.

Щеплення бажано робити своєчасно у визначені календарем терміни для забезпечення імунітету.

 

            Усі вакцини безпечні і ефективно формують імунітет. Давайте разом подбаємо про вас та здоров'я ваших дітей!

                                        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь