Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Цінова ситуація на споживчому ринку у червні 2024 року

Дата: 17.07.2024 11:56
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє. За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у червні 2024р. порівняно із травнем 2024р. в області становила 2,5%, з початку року – 4,9%, в Україні (дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) – 2,2% та 4,3% відповідно.

У червні п.р. приріст споживчих цін до попереднього місяця на 1,5–2,9% зафіксовано у всіх регіонах України.

На споживчому ринку області у червні 2024р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%. Найбільше (на 11,8%) подорожчали яйця. На 5,7–0,6% підвищилися ціни на соняшникову олію, цукор, маргарин, хліб, безалкогольні напої, масло, рис, продукти переробки зернових, овочі. Водночас на 2,6–0,4% знизилися ціни на сметану, сир і м’який сир (творог), яловичину, макаронні вироби, свинину, м'ясо птиці, фрукти, сало, рибу та продукти з риби.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 21,0% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на послуги з управління багатоквартирними будинками майже в 2 рази та цін на електроенергію на 63,6%.

Ціни на транспорт зросли на 1,0% в основному через подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 11,4%. Крім того на 2,7% подорожчав проїзд в автодорожньому пасажирському транспорті, спричинений підвищенням цін на проїзд в міському транспорті на 20,3%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,1%, що пов’язано з подорожчанням мобільного зв’язку на 2,2%.

                                                    

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь