Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Правила поведінки на воді для дітей

Дата: 17.07.2024 11:49
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Правила поведінки на воді для дітей

Літо — прекрасна пора, коли стовпчики термометрів показують понад 25 градусів. Вода в річках, озерах, водоймах і морі  поступово прогрівається і відкривається купальний  сезон. А це означає, що не буде зайвим ще раз обговорити всі правила поведінки на воді для дітей, адже саме вони найчастіше наражаються на небезпеку.

 

Якщо ви хочете, щоб ваш відпочинок біля водойм, озер чи на морі приносив тільки користь і позитивні емоції, необхідно знати правила поведінки на воді для дітей влітку і обов’язково провести з ними профілактичну бесіду. Слід розповісти їм, до яких наслідків можуть привести нехтування порадами дорослих і власна неуважність.

 

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ДЛЯ ДІТЕЙ НА ВОДІ

Батьки повинні забезпечити безпеку на воді для дітей. Тому вони заздалегідь повинні проінформувати їх про те, що не можна:

  • Купатися у невідомих місцях;
  • Стрибати у воду з вишок та інших будь-яких підвищень;
  • Спонтанно пірнати і хапати когось за руки і ноги, так як це може призвести до нещасного випадку ;
  • Купатися на плавзасобах в разі їх пошкодження, наявності  хвиль, при сильному вітрі і дощі;
  • Купатися в спекотні дні без головних уборів, це може привести до сонячного удару.

 

 Обговорювати правила безпеки на воді з дитиною необхідно заздалегідь — за 1-2 дні до відвідин водойми. Так як дитина, відправляючись купатися на море чи річку, як правило, знаходиться в сильному емоційному збудженні і може не запам’ятати всю необхідну інформацію.

 

 ДИТИНА НАКОВТАЛАСЯ ВОДИ — ЩО РОБИТИ?

 Якщо дитина наковталася води, то слід спочатку заспокоїти дитину, винести її з води, дати їй трохи часу, щоб вона добре відкашлялася, а після цього обов’язково потрібно дати теплого пиття (наприклад, чай).

Не можна в цей момент сварити дитину і починати заново розповідати про техніку безпеки на воді, так як це може викликати у неї сильне хвилювання та спричинити страх перед водою.

        

У ВУХО ПОТРАПИЛА ВОДА — ПОСЛІДОВНІ ДІЇ

При пірнанні у вухо може потрапити вода і викликати серйозні ускладнення зі слухом. Тому, якщо  дитині у вухо потрапила вода, не слід змушувати її стрибати на одній нозі. Цей метод не завжди приносить позитивні результати.

         А потрібно:

  • Заборонити дитині пірнати;
  • Покласти невеликий шматочок сухої і чистої вати у вухо, в яке потрапила вода;
  • Укласти дитину на бік із закладеним вухом так, щоб воно прилягало до подушки (скрученого рушника чи ковдри), а не навпаки. Це посприяє швидкому і безпечному витікання води.

 У разі якщо дитина скаржиться на сильний пульсуючий біль в області вуха, не варто відкладати візит до фахівця, так як такі симптоми є ознакою розвитку запальних процесів, які можуть спричинити за собою погіршення слуху.

І запам’ятайте, вода не така вже й безпечна, як здається на перший погляд. Вона може заподіяти багато шкоди, особливо, якщо з нею не дружити. Саме тому дуже важливим є дотримання техніки безпеки на воді для дітей.

 

ЩО ПОВИННІ ЗНАТИ БАТЬКИ ПРО КУПАННЯ ДИТИНИ

Кожен дорослий також повинен бути знати і не допускати до водойм своїх дітей у разі:

  • Підвищеної температури тіла у дитини;
  • На шкірних покривах дитини спостерігається алергічний або гнійничковий висип, відкриті рани (в даному випадку купання може спровокувати проникнення інфекції в організм);
  • Дитина ситно поїла (після трапези має пройти мінімум півгодини).

 

Крім того, пам’ятка поведінки на воді для дітей також включає безпечний час перебування в водоймах. Якщо вода тепла, то можна купатися близько 30 хвилин, не більше, якщо прохолодна — 5-7 хвилин. Це допоможе уникнути переохолодження тіла і можливих наслідків після цього.

 

Батьки, бережіть своє життя та життя своїх дітей.

 

 

        

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь