Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

26 червня – Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотиками та їхнім незаконним обігом

Дата: 25.06.2024 13:33
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

26 червня – Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотиками та їхнім незаконним обігом.  Наркоманія і наркозлочинність є суспільно небезпечним явищем сьогодення.

Виходячи з загальнолюдського значення явища наркоманії, в 1987 році Генеральна Асамблея ООН постановила щорічно відмічати 26 червня Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами і їх незаконним розповсюдженням. Ця подія символізує єдність країн у досягненні мети щодо створення суспільства, вільного від наркотиків.

Наркотик – це отрута, що повільно руйнує мозок людини, її психіку та внутрішні органи. Всі наркозалежні люди довго не живуть, незалежно від виду вживаного наркотику. Наркозалежність – це пристрасть до вживання наркотиків, хворобливий потяг, що призводить до тяжких порушень психічних і фізичних функцій організму.

Вживання наркотиків значною мірою є кримінальною модою. Людина зі слабкою волею, нездатна відмовитися від цигарки, випивки або дози наркотику. Наркозалежною стає людина, яка не знайшла себе в особистому житті, позбавлена належної уваги, співчуття, дружби, ніжності, розуміння, любові. Проте, лікувати наркозалежність дуже важко. Потрібно пам'ятати, що ніхто з померлих наркозалежних людей не збирався продовжувати прийом наркотиків. Всі хотіли лише спробувати, задовольнити свою цікавість. Але у них кінець, як правило, трагічний: загублена людська доля, та й власне життя! Серед наркозалежних часто зустрічаються випадки одного з найсерйозніших захворювань нашого часу – СНІДу (синдрому набутого імунодефіциту), що не піддається ніякому лікуванню. Ті, хто вживають наркотики, найчастіше помирають молодими.

Наркоманія – хвороба молодих. Підлітки і молодь є набагато слабкішими психологічно, ніж дорослі, тому що не мають стійких навичок управління своїми емоціями і поведінкою.

Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків та їх незаконним розповсюдженням сприяє інформуванню  громадян про серйозну проблему нашого часу — проблему наркоманії. Тільки завдяки спільним зусиллям  можна досягти  позитивних результатів у вирішенні глобальної проблеми сучасності — наркоманії.

Юнаки та дівчата, пам'ятайте! Лише факт одноразового прийому наркотику або вдихання легких токсичних речовин може стати причиною вашої загибелі. Навіть одноразовий прийом наркотиків формує дуже тяжке захворювання і збільшує ризик зараження невиліковними хворобами: СНІД, гепатит С. Ніколи не пробуйте наркотичні речовини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь