Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Як подати звернення щодо тютюнопаління

Дата: 06.06.2024 15:47
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Як подати звернення щодо тютюнопаління

31 травня пройшов Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Він був встановлений в 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання – добитися, щоб в XXI столітті проблема куріння тютюну зникла.

ВОЗ цією акцією застерігає населення планети (курцями є більше половини всього чоловічого населення планети і близько чверті жіночого) від згубної звички – однієї з найбільш поширеніших епідемій за всю історію існування людства – никотиноманії, що стоїть в одному ряду з алкоголізмом і наркоманією. Існує вираз, що «крапля нікотину вбиває коня». Деякі учені вважають, що ця крапля здатна убити не одного, а трьох коней. Що ж до людей, то смертельна доза нікотину для людини – 50-100 міліграм.

В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління серед молоді.

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у межах своїх повноважень здійснює контроль за дотриманням антитютюнового законодавства.

 Відповідно до чинного законодавства однією із підстав проведення позапланового заходу є звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності).

Таке звернення можна направити до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області одним із способів:

- заповнити форму на офіційному веб-порталі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

https://vetif.gov.ua/component/banners/click/36.html

- написати листа на електрону пошту: ifdergprod@vetif.gov.ua

- на сайті Державної установи «Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України»

https://nosmoking.phc.org.ua/

- подати/надіслати звернення в паперовому вигляді на поштову адресу: 76019 м.Івано-Франківськ вул.Берегова, 24

 Звертаємо увагу, що згідно з вимогами ст. 8 Закону України "Про звернення громадян", письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Електронне звернення, якщо воно надсилається без використання електронного цифрового підпису, повинно мати вигляд сканованої копії та/або фотокопії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь