Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Цінова ситуація на споживчому ринку у квітні 2024 року

Дата: 17.05.2024 13:50
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

 

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє.  За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у квітні 2024р. порівняно із березнем 2024р. в області становила 0,4%, з початку року – 2,0%, в Україні (дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) – 0,2% та 1,4% відповідно.

У квітні п.р. приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,1–0,7% зафіксовано у всіх регіонах України, за винятком Одеської та Вінницької областей, де споживчі ціни знизилися на 0,5% та 0,1% відповідно.

На споживчому ринку області у квітні 2024р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,1%. Найбільше (на 23,3%) подешевшали яйця. На 2,9–0,4% знизилися ціни на овочі, цукор, свинину, сало, продукти переробки зернових, сир і м’який сир (творог). Водночас на 3,4–0,4% зросли ціни на м'ясо птиці, рибу та продукти з риби, яловичину, сметану, фрукти, соняшникову олію, хліб, макаронні вироби, безалкогольні напої, масло.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 0,8%, у т.ч. тютюнові вироби – на 0,9%, алкогольні напої – на 0,7%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,8% відбулося в першу чергу за рахунок подорожчання амбулаторних послуг на 3,5% та фармацевтичної продукції – на 1,9%. Водночас ціни на послуги лікарень в порівнянні з попереднім місяцем не змінилися.

Ціни на транспорт зросли на 2,3% в основному через подорожчання палива та мастил на 4,5%. Крім того на 0,7–0,3% підвищилися ціни на проїзд у залізничному й автодорожньому пасажирському транспорті та на автомобілі.

 

 

 

 

 

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2024

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь