A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Реєстрація сільськогосподарських тварин – обов’язкова для господарств всіх форм власності

Дата: 15.01.2024 11:24
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

◀️ Відповідно до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», проводиться ідентифікація усіх сільськогосподарських тварини, які утримуються у господарствах власників. Дія цього Закону поширюється на юридичних і фізичних осіб, які займаються розведенням та утриманням тварин, проводять їх продаж, забій, утилізацію, надають послуги штучного осіменіння та організовують виставки тварин. Закон приводить законодавство України у відповідність до законодавства Європейського Союзу та створює систему постійного контролю за станом здоров’я всіх тварин – великої рогатої худоби, свиней, коней, овець, кіз і ветеринарно-санітарним станом усіх господарств країни.

◀️ Відповідно до нормативно-правових актів з ідентифікації та реєстрації тварин, кожна тварина (ВРХ, ДРХ) що народилася в господарстві, повинна бути ідентифікована двома бирками не пізніше семи днів від моменту її народження, але у будь-якому разі до вибуття з господарства. Ідентифікація племінних свиней відбувається не пізніше 60 днів від моменту народження тварини, але раніше, ніж вона залишить господарство. Товарні свині ідентифікуються при вибутті з господарства. Коні – протягом року після народження, але раніше, ніж тварина залишить господарство.

◀️ Відповідно до статті 37 Закону України «Про ветеринарну медицину» юридичні та фізичні особи, діяльність яких пов’язана з утриманням та обігом тварин, зобов’язані виконувати вимоги щодо ідентифікації тварин, що їм належать, у тому числі котів, собак та інших дрібних домашніх тварин, які ідентифікуються за допомогою мікрочипів. Статтею 15 цього ж Закону визначено, що переміщення неідентифікованих тварин або тварин без відповідних ідентифікаційних, ветеринарних та інших супровідних документів заборонено.

◀️ Ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин здійснюється з метою:

- одержання оперативної і надійної інформації про поголів’я сільськогосподарських тварин щодо статі, віку, породи та його місця перебування для поліпшення управління і прогнозування ринків продукції тваринництва;

- охорони території України від епізоотичних захворювань;

- контролю за санітарним станом виробництва, якістю і походженням продукції тваринництва;

- оптимізації запровадження планів ветеринарної медицини щодо ветеринарного контролю, попередження (профілактики), лікування та ліквідації інфекційних, інвазійних і незаразних хвороб;

- контролю за переміщенням тварин на території країни та під час їх продажу, експорту, імпорту;

- забезпечення дотримання вимог законодавства з племінної справи у тваринництві;

- оптимізації розроблення і виконання селекційних програм, організації технологічних систем у тваринництва та підвищення достовірності інформації під час сертифікації племінних (генетичних) ресурсів;

- забезпечення візуальної ідентифікації кожної тварини в стаді;

- підтвердження права власності на тварину.

◀️ Проведення ідентифікації тварин (великої рогатої худоби, свиней, кіз, коней, овець) ставить за мету створення системи постійного контролю за станом здоров’я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу – від її виробництва до реалізації.

◀️ Процедура ідентифікації тварин дає право її власнику реалізовувати молоко та м’ясо тварини, отримати дозвіл на її переміщення та забій, продаж, участь у виставці тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь