Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

В Делятинському краєзнавчому музеї відбувся захід, присвячений відзначенню 100- річчя від дня народження Петра Білика...

Дата: 02.01.2024 09:54
Кількість переглядів: 68

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

В перший день 2024 року в Делятинському краєзнавчому музеї за ініціативи Любомири ГАВРИЛИШИН та підтримки директора музею Андрія МИСЮКА, зустрілися колеги по роботі, друзі, знайомі та керівництво громади, щоб відзначити 100-річчя від дня народження унікальної людини, професіонала лісової галузі Галичини, автора фундаментальної монографії "Нарис історії лісів Делятинщини" Петра БІЛИКА.

Перед початком заходу присутні вшанували пам'ять Петра Йосиповича у молитві, відвідавши його могилу на цвинтарі.

Андрій МИСЮК презентував авторський конверт, виготовлений Козацькою поштою, за фінансової підтримки директора Філії Делятинського лісового господарства ДП "Ліси України", Андрія Смічика.

Усі присутні теплими словами згадували Петра Йосиповича .

Племінниця, Любомира ГАВРИЛИШИН, багато розповіла про свого вуйка, його унікальність та любов до природи, яка його оточувала. З трепетом розповіла про дитячі роки в будинку Петра Йосиповича, про його вміння ведення садівництва, городництва та будівництва, які він ретельно записував у свої побутові записники. Ще пані Любомира згадала про іменний годинник, який їй залишився у спадок від родича, а даного годинника Петру Йосиповичу подарували колеги на 50-літній ювілей, проте, він протягом 45 років його завжди наводив, але жодного разу не вдягнув на руку.

Усі присутні у своїх виступах тепло, з великою повагою та шаною згадували про Петра Йосиповича.

Василь Доцяк у своїх спогадах сказав, що Петро Йосипович був справедливою, мудрою і порядною людиною.

"Усі, хто йшов поруч лісовою дорогою роботи з автором, то є однодумцями в твердженні, що Петро Йосипович - унікальна та скромна людина з великої літери. Свідомо відносився до всього людського, був ввічливий та порядний, у нього в усьому був ідеальний порядок і в думках також. А хто має порядок в думках, той має порядок в усьому", зазначив колишній заступник директора Делятинського лісокомбінату Іван Сахарнацький.

Селищний голова Богдан КЛИМ'ЮК зазначив, що громада має гордитися такими постатями, унікальними особистостями як Петро Йосипович. Адже він ціле своє життя присвятив розвитку лісового господарства, збереженню лісу та робив усе, щоб природа вічно служила людям.

"Сьогоднішня подія неординарна, велич і потужна постать, якого потрібно оцінити не тільки в колі родичів і друзів, а його потрібно оцінити на рівні держави, адже він описав лісівництво Гуцульщини, її унікальність та неповторність", зазначив Роман ЗДРЕНИК , колега Петра БІЛИКА.

Сподіваємося, що так і буде. Що кожна людина, яка вносить вклад у розвиток своєї країни буде пошанована нащадками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь