Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Всесвітній день загального медичного забезпечення

Дата: 20.12.2023 10:46
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

         Спираючись на декларацію прав людини, ООН затвердила, що всі країни мають забезпечувати суспільство якісним медичним обслуговуванням. Тому вперше 12 грудня 2016 року, міжнародна спільнота під егідою ВООЗ започаткувала відзначати Всесвітній день загального медичного забезпечення, метою якого є висвітлення реальної ситуації зі здоров’ям населення у цілому світі. Це означає, що всі люди без будь-яких дискримінацій у разі потреби мають отримувати доступ до комплексних та якісних медичних послуг, не зважаючи на їхнє фінансове становище.

         Загальне медзабезпечення включає весь комплекс основних медичних послуг - від зміцнення здоров’я до профілактики, лікування, реабілітації та паліативного догляду протягом усього життя. Тому дуже важливо, щоб в усіх країнах світу, не дивлячись на їхній політичний стан чи економічні можливості, було можливим повне забезпечення своїх громадян усіма медичними потребами для збереження здоров’я та життя.

         В Україні в 2023 році Всесвітній день загального медичного забезпечення пройшов під темою - « Здоров’я для всіх: час діяти».

         У нашій державі універсальним покриттям потреб пацієнтів є Програма медичних гарантій, згідно якої потребуючий може отримати безоплатну низку медичних послуг. Програма враховує нагальні потреби населення у медичній допомозі в умовах повномасштабної війни, зокрема розвиток послуг, пов’язаних з важкими травмами й опіками, реабілітаційних послуг, послуг психологічної підтримки та психіатричної допомоги,  розширення програми реімбурсації лікарських засобів та медичних виробів.

         Війна  поставила нові виклики перед вітчизняною системою охорони здоров’я. Вона погіршила доступ до медичної допомоги всіх верств населення в усіх регіонах України. Однак, незважаючи на складну ситуацію в державі у зв’язку з воєнним станом, уряд вживає всіх можливих заходів для своєчасного забезпечення доступу населення до необхідної медичної допомоги. В Україні робиться  усе необхідне для того, щоб потреби у медичних послугах усіх громадян  було забезпечено! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь