Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

21 грудня в Делятинській громаді відбулася 42 чергова сесія селищної ради...

Дата: 22.12.2023 09:39
Кількість переглядів: 323

21 грудня 2023 року в Народному домі відбулася сорок друга чергова сесія Делятинської селищної ради. Засідання розпочалося із виконання Гімну України, молитви та вшанування хвилиною мовчання всіх загиблих у російсько-українській війні.

Перед розглядом питань Порядку денного головуючий запросив до слова депутата Делятинської селищної ради, начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Руслану Василівну Дідик, яка, за гарною передріздвяною традицією, як керівник місцевої організації «ПЛАСТ», принесла в Делятинську громаду Вифлеємський вогонь миру і з побажаннями миру нашій Державі передала його спочатку селищному голові, а потім і всім присутнім в залі.  Щиро віримо, що цей вогонь принесе нам нову надію, а світло обов’язково переможе темряву і настане новий мирний світанок.

Головуючий Богдан Клим’юк привітав всіх, хто святкував свої дні народження в міжсесійний період та від імені голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича з нагоди святкування Дня місцевого самоврядування 7 грудня 2023 року  вручив медалі Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину» представленим до нагородження: сільським головам, їх заступникам, а також депутатам минулих скликань.

Нагороджені були:

Вовк Ростислав Ярославович (сільський голова Чорноославської сільської ради сьомого скликання);

Мельник Василь Дмитрович (депутат Чорноославської сільської ради шостого та сьомого скликань);

Шовгенюк Петро Михайлович (депутат Делятинської селищної ради сьомого та восьмого скликань);

Грицик Юрій Володимирович  (депутат Делятинської селищної ради сьомого та восьмого скликань);

Кушина Ярослав Миколайович  (депутат Делятинської селищної ради сьомого скликання, член виконкому Делятинської селищної ради восьмого скликання);

Масевич Роман Михайлович (член виконкому Делятинської селищної ради сьомого скликання, депутат Делятинської селищної ради восьмого скликання);

Дутчак Любомир Петрович (депутат Делятинської селищної ради сьомого скликання);

Северилов Степан Вячеславович (заступник селищного голови Делятинської селищної ради восьмого скликання).

Всі зазначені особи, які подані до нагородження  беруть, або брали  участь у бойових діях, або заходах із національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, подякував всім за захист та оборону.

Після нагородження голова коротко підсумував 2023 рік і наголосив, що в Делятинській громаді нещодавно відбулися дві дуже вагомі події:

-відкриття новозбудованого  спортивного залу в Делятинському ліцеї № 1, що дасть можливість повноцінного займатися спортом та фізичною культурою учням ліцею, а також проводити змагання із можливістю приймати інші команди, організовувати турніри та різні спортивні заходи;

-відкриття пункту постійного базування «Білі Ослави» Надвірнянської станції КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» - завдяки співпраці керівництва КНП «Делятинський центр надання первинної медико-санітарної допомоги» (виділення та ремонт приміщення Білоославської амбулаторії) із Делятинською селищною радою та КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради вдалося досягти чудового результату – забезпечити  надання екстреної кваліфікованої допомоги мешканцям сіл Білі Ослави, Чорні Ослави, Чорний Потік, а  також – при потребі і мешканцям інших населених пунктів. Цей пункт, без перебільшення, є найкращим в Івано-Франківській області.

Селищний голова висловив щиру вдячність депутатам  VIII та минулих скликань за розуміння та підтримку  тих рішень, які передбачали виділення коштів та фінансування заходів для реалізації вищезгаданих проєктів, наголосив на тому, що тільки спільними зусиллями, підтримкою та співпрацею  можна реалізувати такі розвиткові проєкти, а отже - зробити  життя в громаді кращим, комфортнішим та безпечнішим.

Подякував Збройним Силам України, завдяки яким сьогодні можемо жити, працювати і розвиватися, платникам податків  та всім, хто підтримує військових і прикладає зусиль для наближення нашої Перемоги.

На пленарному засіданні сорок другої чергової сесії було прийнято одне з найважливіших рішень «Про бюджет Делятинської селищної територіальної громади на 2024 рік» - в першу чергу передбачено кошти на захищені статті, а саме: заробітна плата працівникам бюджетних установ, енергоносії та видатки, що стосуються  соціального захисту населення та підтримку ЗСУ.

Також було прийнято рішення із різних сфер житєдіяльності Делятинської громади,

-про затвердження і виконання програм, про пільги і затвердження тарифів на платні послуги, затвердження фінансових планів, що стосуються медичних закладів громади;

-про програми підтримки військових частин та військовослужбовців;

-про затвердження розпоряджень селищного голови, що стосуються кошторисів по виконаних роботах із благоустрою в різних населених пунктах громади;

-про визначення вартості харчування та розміру батьківської плати в закладах освіти на 2024 рік;

-про списання непридатного інвентаря по закладах освіти громади;

-питання, що стосуються сфери земельних відносин та екології та ін.

Дякуємо депутатам, членам виконкому за підтримку, солідарність та єднання! Не опускаємо рук, не зважаючи на випробування, разом зможемо вистояти!

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати, жити і розвиватися!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь