A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

В Делятинській громаді відкрили пункт екстреної медичної допомоги "Білі Ослави"...

Дата: 13.12.2023 09:05
Кількість переглядів: 664

12 грудня 2023 року в Делятинській громаді урочисто відкрили пункт постійного базування «Білі Ослави» Надвірнянської станції КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради».

В заході взяли участь заступник голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко, виконувач обов’язків директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак, генеральний директор КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» Мирон Матейко, селищний голова Делятинської ТГ Богдан Клим’юк, керуючий справами (секретар) виконкому Делятинської селищної ради Іванна Поп’юк, директор КНП «Делятинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Іванна Абрам’юк та її заступниця Віта Вінтоняк, начальник відділу освіти, культури,молоді та спорту Делятинської ТГ Руслана Дідик, староста Білоославського старостинського округу Микола Дячук, інші старости, депутати, директори ліцеїв та ін.

Захід розпочали із виконання Державного Гімну та хвилини мовчання за загиблими у російсько-українській війні. Пісню для медичних працівників подарувала талановита Марічка Шовгенюк, місцеві школярі прочитали  тематичні вірші...

Першим виступив голова Делятинської громади Богдан Клим’юк, який  подякував Збройним Силам України та платникам податків за можливість працювати і розвивати громаду, голові Івано-Франківської обласної ради Олександру Сичу та голові Івано-Франківської ОВА Світлані Онищук за сприяння у відкритті пункту постійного базування. Окремо подякував  директору КНП «ОКЦЕМД МК ІФ ОР» Мирону Матейку та керівнику КНП «Делятинського ЦПМСД» Іванні Абрам’юк. за тісну співпрацю та виконання усіх зобовязань на шляху реалізації даного проекту.

За нормативами передбачено, що один такий пункт невідкладної допомоги повинен обслуговувати 10 тис осіб, а в нашій громаді, населення якої становить понад 21 тис. осіб, вже працюватимуть два такі пункти відповідно мешканцям  вже можна очікувати на надання оперативних та кваліфікованих медичних послуг.

Загальна вартість  робіт, що включає ремонт амбулаторії та приміщення швидкої допомоги становить близько 1,8 млн. грн.

Людмила Сірко та Володимир Дзьомбак наголосили на тому, що влада на всіх рівнях сприяє впровадженню якісної та доступної медицини, оскільки у важкий час для нашої держави, крім пересічних українців, особливої уваги потребують внутрішньо переміщені особи, члени сімей військовослужбовців та полеглих військових. Побажали всім взаєморозуміння, тісної співпраці, миру і добра.

Генеральний директор КНП «ОКЦЕМД МК ІФ ОР» Мирон Матейко висловив щиру вдячність голові Делятинської громади Богдану Клим’юку та директору КНП «ДЦПМСД» Іванні Абрам'юк за сприяння та допомогу у відкритті пункту екстреної медичної допомоги, вручивши голові громади подяку від КНП «ОКЦЕМД МК ІФ ОР», і наголосив, що такий приклад співпраці між  КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради», керівництвом Делятинської громади та КНП «Делятинський Центр ПМСД» є прикладом для нашої області.

Відкриття пункту постійного базування дозволить вчасно та якісно надавати екстрену медичну допомогу жителям Делятинської та сусідніх громад у разі необхідності, та допоможе запобігти трагічним випадкам та врятує життя українців.

Щиро подякував всім присутнім за участь та всім, хто приклався до відкриття пункту і місцевий староста Микола Дячук, побажав медикам якомога менше екстренних викликів та мирних днів.

Запрошені гості приїхали із гарними подарунками – нове авто   невідкладної допомоги CITROEN Jumper, яке пообідц’яв  директор КНП «ОКЦЕМД МК ІФ ОР» Мирон Матейко коли було прийнято рішення про відкриття даного пункту, набори медичного устаткування, мобільний планшет та ін.

Щодо транспортних засобів, то автомобіль Toyota Land Cruizer Prado, який був закріплений за Делятинським пунктом постійного базування від сьогодні буде обслуговувати пункт постійного базування Білі Ослави, оскільки в селах Білі Ослави, Чорний Потік і Чорні Ослави мешканці проживають у важкодоступних гірських місцях, а вулиці є вузькимими для проїзду, а подарований автомобіль CITROEN Jumper  закріплений за Делятинським пунктом постійного базування.

Традиційно перерізали символічну жовто-блакитну стрічку на вході і запросили місцевого отця Василя Ужитчака освятити приміщення і благословити працівників на щасливу роботу. Успіхів, процвітання та Перемоги і мирних днів нам, гідної зарплати за відповідальну роботу медика – побажання від отця Василя.

Дякуємо ЗСУ за можливість жити і працювати!

Дякуємо всім, хто вносить свою частку для загального блага!

Тільки разом зможемо зробити життя в громаді комфортним та безпечним!

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь