Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

До уваги виробників та імпортерів тютюнових виробів: відбулись зміни до антитютюнового законодавства

Дата: 23.10.2023 11:20
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

З 13 жовтня 2023 року втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України від 19.01.2011 р. № 306 «Про затвердження переліку кольорових малюнків і піктограм, що входять до додаткових медичних попереджень на упаковці тютюнових виробів», оскільки з 11.01.2024 року набуває чинності наказ МОЗ від 18.04.2023 року № 747 «Про затвердження Груп наборів комбінованого медичного попередження, що складаються з 14 варіантів тексту та ілюстрацій, технічних вимоги до його макету, дизайну та форми, а також порядку їх нанесення виробниками тютюнових виробів для куріння.

Оновлені комбіновані медичні попередження займатимуть 65% сигаретної пачки. Такі попередження діють у 42 країнах світу та продемонстрували свою ефективність у боротьбі з тютюнопалінням.

Нові вимоги до маркування сигаретних пачок, крім ефективнішої боротьби з курінням, дозволять завершити процес імплементації директиви Єврокомісії 40/2014.

Наголошуємо, що куріння будь-яких тютюнових виробів та інших новітніх пристроїв для куріння, незалежно від дози, так чи інакше шкодить організму.

У разі порушення права на бездимне оточення, отримати правову допомогу можна звернувшись до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області тел.(0342) 528398, ifyzps@ukr.net.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь