A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Як отримати пенсійне посвідчення?

Дата: 08.06.2023 09:05
Кількість переглядів: 98

Відповідно до частини 4 статті 44 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" особам, яким призначено пенсію, органи Пенсійного фонду України видають пенсійні посвідчення.

Якщо пенсіонер втратив документ чи його було пошкоджено, – він може отримати новий документ у місячний термін. Для цього потрібно подати заяву на виготовлення нового пенсійного посвідчення.

Зробити це можна кількома способами: звернувшись до будь-якого зручного територіального органу Пенсійного фонду України; через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) чи за допомогою мобільного застосунку “Пенсійний фонд”.

При особистому зверненні заповнюється відповідна заява, пред’являється паспорт та додається фото.

На вебпорталі електронних послуг Фонду заява на виготовлення пенсійного посвідчення міститься у розділі “Щодо пенсійного забезпечення”.

З мобільного застосунку “Пенсійний фонд” потрібно обрати вкладення “До ПФУ”: розділ “Комунікації до ПФУ” – “Заява на виготовлення пенсійного посвідчення”.

Отримати виготовлене пенсійне посвідчення можна в обраному сервісному центрі Фонду (зазначається людиною під час подання заяви).

Альтернативою паперовому пенсійному посвідченню для багатьох пенсіонерів може стати електронне відображення пенсійного посвідчення в мобільному застосунку Дія. Воно має таку ж юридичну силу як і традиційне пенсійне посвідчення.

Іноді виникають ситуації, коли пенсіонер з певних причин не може самостійно отримати нове паперове пенсійне посвідчення. Тоді документ можуть видати особі, яка представляє інтереси пенсіонера, та повноваження якої оформлено в установленому законодавством порядку.

Довідково:

Порядок оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії, затверджено постановою правління Пенсійного фонду України від 03.11.2017 №26-1 (із змінами).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь