A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Голова Делятинської громади Богдан Клим’юк взяв участь у форумі  "Угода мерів в Україні"

Дата: 15.05.2023 11:42
Кількість переглядів: 120

    Голова Делятинської громади Богдан Клим’юк взяв участь у форумі  «Угода мерів в Україні: працюємо разом над зеленим відновленням», який проходив у  Львові, 10-11 травня.  У конференції взяли участь понад 200 учасників, серед яких представники місцевих та центральних органів влади, асоціацій місцевих органів влади, зацікавлені сторони з України та інших країн.

«Угода мерів» – наймасштабніший рух у світі щодо збереження клімату та енергії на місцевому рівні. Ця європейська ініціатива об'єднує тисячі місцевих органів влади, які добровільно взяли на себе зобов'язання з досягнення кліматичних і енергетичних цілей ЄС. Підписанти зобов'язуються вжити заходів для досягнення мети щодо скорочення викидів парникових газів щонайменше на 35% до 2030 року та адаптації до наслідків зміни клімату. 

В рамках конференції  «Угода мерів в Україні» учасники  відвідали будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів у м. Львові,  попередня вартість договору (обладнання та роботи)  будівництва сміттєпереробного заводу становить 36.6 млн євро. 

Також відвідали міську станцію компостування органічних відходів. Тут переробляють на добрива харчові відходи від містян та бізнесу, а також гілки та опале листя, зібране комунальними службами. Це перша подібна станція в Україні та перша система централізованого збору і переробки органічних відходів.

За результатами форуму було підведено проміжні підсумки реалізації  «Угоди мерів в Україні», обговорено основні проблеми, з якими стикаються міста-підписанти під час масштабної війни, головні аспекти розвитку муніципалітетів в Україні, включаючи фінансування, співпрацю між урядом та муніципалітетами, відновлення та реконструкцію територій, а також залучення громад до реалізації проєктів з клімату та енергії, відновлення та реконструкція енергосистеми з врахуванням викликів військового часу...

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь