A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

Дата: 10.04.2023 09:58
Кількість переглядів: 93

За результатами щоденного моніторингу
радіаційного фону, який проводиться спільно з
фахівцями Івано-Франківської регіональної
державної лабораторії Держпродспоживслужби, в
місті Івано-Франківську перевищень рівнів
природних фонових значень не відзначалося.
За результатами аналізу вимірювань, природний
радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати

радіаційно безпечним.
Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання
(радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 07 квітня 2023
року становить 0,11 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За
вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї
території природний фон.
Крім того фахівцями Івано-Франківської регіональної державної
лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється лабораторний контроль
радіологічних показників у харчових продуктах:
● на агропродовольчих ринках:
- овочі (середній вміст Cs – 28,73-31,73 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 49,82-53,73 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- гриби сухі (середній вміст Cs – 379,3-483,23 Бк/кг (при нормі 2 500 Бк/кг)).
● на промисловому виробництві харчових продуктів:
- фіто-чай (середній вміст Cs – 6,09 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 2,13
Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг));
- плоди шипшини (середній вміст Cs – 3,54 Бк/кг (при нормі 2500 Бк/кг), St
– 2,25 Бк/кг (при нормі 250 Бк/кг));
- соєвий продукт (середній вміст Cs – 2,80-7,19 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St
– 5,0-8,18 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг));

- м'ясо птиці (середній вміст Cs – 2,43-3,59 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St –
3,20-3,38 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
- м'ясо свинини (середній вміст Cs – 2,45-3,2 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St
– 2,64-3,31 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- вода питна (середній вміст Cs – 0,8-1,66 Бк/кг (при нормі 2 Бк/кг), St – 1,0-
1,20 Бк/кг (при нормі 2 Бк/кг));
- м'ясо яловичини (середній вміст Cs – 2,44-6,09 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг),
St – 3,25-3,81 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь