Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

Дата: 10.04.2023 09:58
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

За результатами щоденного моніторингу
радіаційного фону, який проводиться спільно з
фахівцями Івано-Франківської регіональної
державної лабораторії Держпродспоживслужби, в
місті Івано-Франківську перевищень рівнів
природних фонових значень не відзначалося.
За результатами аналізу вимірювань, природний
радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати

радіаційно безпечним.
Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання
(радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 07 квітня 2023
року становить 0,11 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За
вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї
території природний фон.
Крім того фахівцями Івано-Франківської регіональної державної
лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється лабораторний контроль
радіологічних показників у харчових продуктах:
● на агропродовольчих ринках:
- овочі (середній вміст Cs – 28,73-31,73 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 49,82-53,73 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- гриби сухі (середній вміст Cs – 379,3-483,23 Бк/кг (при нормі 2 500 Бк/кг)).
● на промисловому виробництві харчових продуктів:
- фіто-чай (середній вміст Cs – 6,09 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 2,13
Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг));
- плоди шипшини (середній вміст Cs – 3,54 Бк/кг (при нормі 2500 Бк/кг), St
– 2,25 Бк/кг (при нормі 250 Бк/кг));
- соєвий продукт (середній вміст Cs – 2,80-7,19 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St
– 5,0-8,18 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг));

- м'ясо птиці (середній вміст Cs – 2,43-3,59 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St –
3,20-3,38 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
- м'ясо свинини (середній вміст Cs – 2,45-3,2 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St
– 2,64-3,31 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- вода питна (середній вміст Cs – 0,8-1,66 Бк/кг (при нормі 2 Бк/кг), St – 1,0-
1,20 Бк/кг (при нормі 2 Бк/кг));
- м'ясо яловичини (середній вміст Cs – 2,44-6,09 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг),
St – 3,25-3,81 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Опитування щодо потреби увімкнення вуличного освітлення:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь