A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Радіаційний фон  – в межах норми

Дата: 22.03.2023 11:21
Кількість переглядів: 121

      У зв’язку із введенням воєнного стану в Україні,  фахівцями Надвірнянського районного відділу  ДУ "Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" на  території району продовжується моніторинг гамма-випромінювання в наявних моніторингових точках(пункт розташування ВСП), а також відслідковуються вибірково рівні гамма-фону на території Надвірнянського району,

 із кратністю не менше ніж тричі на добу.

У лютому місяці  було проведено 252 замірів гама-випромінювання в  контрольній точці  спостереження. Мінімальні значення гама-фону  на території Надвірнянського району становлять 0.10-0.11 мкЗ/год , максимальні знаходяться  в межах– 0.12-0.13 мк/год.,що не перевищує порогового значення природного радіаційного фону в межах 0,32 мкЗ/год.

Середні значення потужності експозиційної дози гамма-випромінювання в січні 2023 року в контрольній точці спостереження,  становили  відповідно: мінімальне значення гама-фону -0.11мкЗ/год ,максимальне – 0.13мкЗ/год.                                       Результати досліджень свідчать, що розподіл середньомісячної потужність поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання у січні та лютому місяці  поточного року на території Надвірнянського району не перевищує природного фону, який складає 0,32 мкЗ/год .Росту величини експозиційної дози гама-випромінювання в контрольних точках спостереження за контрольований період,  не встановлено.

Наведені дані свідчать про те, що радіаційний фон практично на всій території  району  є  сталим  та  знаходиться  в межах  допустимих   рівнів потужності. За даними лабораторних спостережень нашими спеціалістами радіаційна ситуація на контрольованій території  є стабільною і не  змінилася у порівняні з попереднім звітним періодом.

Завідувач санітарно-

гігієнічною лабораторією                                  О. Втерковська

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь