Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Сьогодні вшановуємо світлу пам'ять загиблого військовослужбовця з Делятина "Морячка" Анатолія Гаркавенка...

Дата: 30.01.2023 11:46
Кількість переглядів: 597

Фото без опису

Сьогодні, 30 січня 2023 року виповнюється 7 років з того дня, коли Делятин сколихнула сумна звістка про загибель військовослужбовця  Анатолія Гаркавенка з позивним "Морячок".  Народився 29 грудня 1990 року в Делятині Надвірнянського району Івано-Франківської області.В часі війни  його спеціалність — солдат, кулеметник 2-го відділення 2-го взводу 1-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади.

Під час проведення антитерористичної операції на сході України Анатолій воював у рядах  ДУК "Правий сектор", батальйону "ОУН". Підписав контракт — коли підрозділ ОУН увійшов до складу 93-ї бригади; зарахований на посаду кулеметника, власне виконував завдання як сапер та стрілець-снайпер. Брав участь у за селище Піски, перебував на виконанні бойових завдань і у інших гарячих точках на Донбасі...

30 січня 2016 року в післяобідній порі поблизу шахти «Путилівська» («Бутівка-Донецька») троє бійців під час виконання бойового завдання із розмінування-мінування у лісосмузі натрапили на  "розтяжку". Анатолій загинув внаслідок підриву між населеними пунктами Авдіївкою та селом Спартак — зазнавши осколкових поранень, несумісних з життям.

3 лютого з почестями похований на кладовищі в Делятині в урочищі "Площа".

Без Анатолія лишилися мама, сестра й наречена, з якою познайомився на війні — журналістка «Українського тижня» Лєра Бурлакова.

Анатолій Гаркавенко був нагороджений посмертно...

Указом Президента України № 306/2016 від 20 липня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Нагороджений відзнакою ДУК ПС "Бойових Хрест корпусу" (посмертно).

У березні 2017 року на фасаді Делятинського ліцею № 1 (вул. 16 липня, 261), де навчався Анатолій, йому було встановлено меморіальну дошку.

14 жовтня 2020 року в смт Делятині всередині каплиці борцям за волю України відкрито меморіальну дошку Анатолію Гаркавенку.

Вшановується в меморіальному комплексі «Зала пам'яті», в щоденному ранковому церемоніалі 30 січня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь