Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

«...від вар'ятської ідеї до першого ювілею...» - Делятинський краєзнавчий музей відзначив своє перше 10 річчя...

Дата: 17.09.2022 22:47
Кількість переглядів: 320

16 вересня Делятинський краєзнавчий музей відзначив свою 10 річницю з дня заснування...

Ідейником створення музею став місцевий мешканець Андрій Мисюк, який протягом багатьох років займався дослідженнями та вивченнями історії Делятинщини, збором експонатів та виношував ідею заснування музею.

На святкуванні були присутні голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, голова Делятинської селищної ради Богдан Клим’юк, професор  та почесний доктор Ужгородського національного університету, член Національної спілки журналістів України Микола Зимомря, голова Делятинської селищної ради VI скликання Михайло Косило, керівник парафії УГКЦ Делятина, член виконкому отець Богдан Іванюк, представники різних сфер культури та мистецтва громади, а також багато з тих, завдяки старанням яких,  відбулося відкриття цього заклалу...

Традиційно дійство розпочали із заупокійної панахиди за полеглими Героями України, які поклали своє життя за волю, свободу та незалежність України у війні з московитськими окупантами...

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич в особі засновника привітав музей, вручивши подяку та медаль за збереження унікальних експонатів, популяризацію музейної справи та з нагоди 10 річниці з дня заснування, а також запрезентував комп’ютер для роботи в музеї.

«Наша ідентичність - це наша бронь через яку московський танк не пройде! Наша перемога настане не тоді коли ми вийдемо на кордони, а тоді, коли ми станемо самі собою….. Музеї де зберігається культура та збережена наша історія роблять "вар'яти",  а таким "вар'ятом" є Андрій…»  - пряма мова із вітального виступу Олександра Сича.

Голова Делятинської громади Богдан Клим’юк привітав з першим ювілеєм та вручив подарунковий сертифікат на встановлення системи відеоспостереження та системи охорони музею.

В цей день лунало безліч привітань і багато спогадів: як зародилася ідея створення, момент відкриття та як проходив процес пошуку експонатів -  від написання проєкту і до першого ювілею, хто долучився до його наповнення та як текло життя музею за ці роки.

Під час проведення заходу Олександр Сич урочисто погасив поштовим штемпелем конверт із зображенням музею.

Андрій Мисюк  завідувач, науковий співробітник та фундатор краєзнавчого музею подякував всім і кожному, хто долучився до відкриття та підтримує життєдіяльність  музею, хто сприяє та рекламує, докладається до пошуків експонатів та надає підтримку і тісну співпрацю, кому болить доля цього унікального закладу, а особливу вдячність висловив своїм наставникам - ветерану освіти Данилу Гребеняку та професору, літературознавцю, критику і журналісту Миколі Зимомрі.

Здається, перший ювілей маленький, проте, він є дуже вагомим, бо саме протягом цього першого десятиріччя вже визначилися пріоритетні напрямки роботи закладу, сформувалася унікальна скарбниця безцінних надбань, зав'язалися нові мистецькі знайомства та започаткувалися шляхи співпраці, сформовано міцний фундамент для збереження прадавньої спадщини предків...

Висловлюємо щиру вдячність всім причетним до цієї знакової події, всім, хто сприяв, допомагав, рекламував, всім, кому небайдужа наша автентичність, унікальність, самобутність, наша історія... Хай Господь допомагає вам у добрих справах і благословить на нові творчі злети, мистецькі феєрії, дарує невичерпну енергію та вміння зберегти і передати історію квітучого карпатського краю для прийдешніх поколінь!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь