Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

У с. Білі Ослави відкрили комунальну установу "Місцева пожежна охорона"

Дата: 14.09.2022 22:15
Кількість переглядів: 537

        Сьогодні, 14 вересня у селі Білі Ослави Делятинської територіальної громади, напередодні професійного свята Дня рятівника, було урочисто відкрито комунальну установу " Місцева пожежна охорона". Четверо добровольців, які є жителями громади, в майбутньому забезпечуватимуть спокій та безпеку мешканців громади, зокрема і Білоославського куща. Завдяки сприянню обласної та районної влади, Делятинської селищної ради, ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області  створено цей підрозділ місцевої пожежної охорони. Слід відзначити, що вагомий внесок зробили і самі білоославчани -  побудували ангар для пожежного автомобіля!

        Відкриття заходу традиційно розпочали з Державного Гімну та хвилини мовчання за загиблими Героями України, які поклали життя за нашу свободу...  Благословення на добру справу дали високоповажні отці села. У відкритті взяв участь голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, який подякував громаді та мешканцям села за небайдужість та докладання всіх зусиль для реалізації цієї вагомої справи, яка стане запорукою безпеки громади. Принагідно Олександр Максимович привітав рятівників з прийдешнім їхнім професійним святом. Начальник ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, привітав Делятинську громаду з відкриттям підрозділу, а також  розповів про історичні згадки,  віднайдені у Львівському архіві, про те, що 11 грудня 1930 року саме в селі Білі Ослави  була заснована "Добровільна пожежна дружина", висловив та вручив подяку селищному голові Богдану Клим`юку за активну підтримку та сприяння розвитку рятувальної служби Івано-Франківської області. Голова громади Богдан Клим'юк, в першу чергу, подякував голові та депутатам Івано-Франківської обласної ради, яка виділила понад 200 тис. гривень для придбання бойової форми, робочого інвентаря та забезпечила навчання рятувального підрозділу пожежників, обласному управлінню ДСНС, яка через районне управління передала пожежний автомобіль, депутатам Делятинської селищної ради за те, що підтримали цю ініціативу та всім хто долучився до відкриття Комунальної установи "Місцева пожежна охорона". Слова вдячності звучали і від старости села Білі Ослави Миколи Дячука, він побажав рятувальникам пожежної охорони: «...щоб завжди були сухі рукави, а вогонь палав тільки в їхніх серцях..» . На завершення, за християнською традицією, отці освятили пожежну машину та форму рятувальників...

Тож щиро бажаємо нашим рятівникам  міцного здоров`я, мужності та бадьорого духу, завжди залишатися професіоналом своєї справи, сумлінно і відповідально виконувати поставлені завдання... З Богом! Хай щастить!!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь