A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

В Івано-Франківській області протестують інформування населення про загрози за допомогою мобільних

Дата: 06.09.2022 10:03
Кількість переглядів: 248

Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірить у тестовому режимі роботу інформування населення через операторів мобільного зв’язку із використанням технологій Cell Broadcast.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"Із 7 вересня 2022 року у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві розпочнеться тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell", — йдеться у повідомленні.

Як розповіли рятувальники, нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням. Зокрема, вона забезпечує швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, а також наявність звукового сигналу, навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнений.

Водночас технологія Cell Broadcast має й деякі обмеження.

"Старі моделі телефонів (до 2019 року випуску) з великою ймовірністю не зможуть приймати оповіщення Сell Broadcast", — зазначили в ДСНС.

Приймати повідомлення від системи Cell Broadcast можуть переважно мобільні телефони (смартфони), які вироблено починаючи з 2019 року, та які мають операційну систему Android версії 11 та вище або iOS починаючи з версії 14.5.

"У майбутньому ми разом з виробниками смартфонів будемо розширювати перелік моделей смартфонів, які зможуть отримувати такі повідомлення", — додали в держустанові.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь