A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Вітаємо з професійним святом сімейних лікарів!

Дата: 19.05.2022 10:40
Кількість переглядів: 275

Всесвітній день сімейного лікаря в усьому світі відзначається 19 травня. Вперше ідея святкування була запропонована та одноголосно схвалена в травні 2010 року на засіданні Всесвітньої організації сімейних лікарів. У цей день ми віддаємо данину поваги нелегкій праці сімейних лікарів і їх ролі в загальній системі охорони здоров’я.

За даними світової статистики, до 80% всіх проблем, пов’язаних зі здоров’ям, в розвинених країнах світу сьогодні вирішуються на етапі звернення до сімейного лікаря: він перший вислуховує скарги пацієнта і вирішує, до якого фахівця його направити.

Сьогодні сімейний лікар — це фахівець високої кваліфікації, який пройшов спеціальну багатопрофільну підготовку. Сімейного лікаря у багатьох європейських країнах прийнято називати лікарем загальної практики, тому що його підготовка дозволяє визначити характер захворювання і заходи, необхідні для його лікування.

Сімейний лікар може надавати профілактичну, лікувальну та реабілітаційну допомогу всім членам сім’ї: він — перша медична «інстанція», до якої ти і члени твоєї сім’ї можуть звернутися в разі проблем зі здоров’ям.

Хороший сімейний лікар володіє знаннями, як в області терапії, так і в численних суміжних областях, серед яких неврологія, офтальмологія, дерматологія, оториноларингология, кардіологія та інші. Саме сімейний лікар направляє хворого для консультації до профільних фахівців або на госпіталізацію в стаціонар.

Зараз, під час військового стану, для багатьох людей спілкування онлайн з сімейним лікарем становить важливу частину піклування про своє здоров’я. Самовіддана праця медичних фахівців первинної ланки — запорука своєчасного виявлення захворювання і скерування до спеціаліста.

В Україні День сімейного лікаря — свято відносно нове, але вже так багато означає для кожного з нас...

Щиро вітаємо вас, сімейні лікарі, хай ваші пацієнти завжди швидко одужують, успіхів, нових позитивнх емоцій, радості, любові, достатку та гідної зарплати! Ми високо цінуємо ваш професіоналізм та самовіддачу, витримку та наполегливість, особливо у складних умовах сьогодення! Хай посмішки не покидають ваші обличчя, а справа вашого життя завжди приносить добрі плоди як для нашого регіону, так і для України вцілому. З професійним святом!

З повагою селищний голова Богдан Клим'юк, виконавчий комітет та депутатський корпус Делятинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь