Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Писанки від чорнопотоківських майстрів та майстринь красуються у Німеччині!

Дата: 16.04.2022 23:22
Кількість переглядів: 629

ЧОРНОПОТОКІВСЬКІ ПИСАНКИ МАРІЙКИ ТИМІНСЬКОЇ, КЕРІВНИКА ГУРТКА "ПИСАНКАРСТВО" ЧОРНОПОТОКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ ДЕЛЯТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ, СТАЛИ ОКРАСОЮ ВЕЛИКОДНІХ ДЕРЕВ У НІМЕЧЧИНІ!

Прикрашені великодні дерева у Німеччині можна назвати одним із чудес світу, а ще коли на них гуцульські писанки. Люди зупиняються…перевівши подих - захоплені, здивовано задумуються  - хіба то ручний розпис…так філігранно???
Фаворитом серед писанок є “Mann auf dem Wagen“ (Чоловік на возі) За цей сюжет- безліч щирих побажаннь для майстрині Ганусі з Космача, щира вдячність для Марійки Тимінської,  Тані Гончарук, Петра Габорака та Наталі Габорак. Ваші витвори дивовижні, багато хто побачив таке вперше, передають вітання Майстрам з України, тиснуть за нас кулаки!
Європейці цікавляться символікою знаків та кольорів. Іноді здається, що писанка пробуджує якісь чисті відчуття, які в наших генах «…із прежди  віка…» навіть коли не вмієш читати символіку знаків, вони попри все доносять інформацію про циклічність, і що остання стадія буття - відмирання, має прийти сама, а не за нелюдського втручання. Сподіваємося, що це добра зброя для відновлення, для породження і примноження добра.
Малюйте багато, бо знаєте, що світ стоїть доти, доки ви малюєте, не зважайте, що за це не збудуєте палаци, як у державних мужів, бо бачите, що все матеріальне крихке і світ став крихким з відштовхуючими молекулярними мінусами. А завданням Майстра-Творця є ліпити добро, надихати, щоб ніколи ні у кого не виникало бажання руйнувати, нищити, вбивати, радіти з того, що хтось страждає, чи загинув. Майстер - це Воїн,
його зброя сильна, надпотужна, вічна...

(інформацію та світлини взято із приватного допису у мережі Facebook)

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь