Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ДЕЛЯТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ ТА КЕРІВНИКІВ РИНКІВ

Дата: 14.04.2022 15:02
Кількість переглядів: 595

      З року в рік у весняний період триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, у тому числі, занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення.

Пам’ятаймо, що зриваючи певні види квітів, ми просто позбавляємо майбутні покоління бачити їх у живій природі. Серед цих рослин — усі види підсніжників, проліски, цикламени, сон-трава, шафрани та інші. Вони знаходяться на межі знищення і охороняються.

Задля збереження видів рослин, занесених до Червоної книги України, Міністерство екології та природних ресурсів України щороку ініціює проведення операції «Первоцвіт», метою якої є запобігання протиправному збиранню, продажу та вивезенню за межі України рідкісних видів рослин.

Чинне законодавство України передбачає адміністративну відповідальність за збирання, знищення чи пошкодження червонокнижних рослин. Застосування заходів адміністративної відповідальності не звільняє винних від компенсації шкоди, заподіяної довкіллю. У разі, якщо на порушника накладається адміністративний штраф, – це не означає, що вже не будуть нараховуватися збитки за шкоду довкіллю. 

Але жодний закон не в змозі вберегти та захистити природу без нас. Тож не будьмо байдужі, долучімося до посильного внеску в охорону довкілля, збереження унікальної української природи та мальовничої краси і неповторності нашого краю.

 

Делятинська селищна рада

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь