A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Як провести реконструкцію шкільного харчоблоку......

Дата: 04.02.2022 14:57
Кількість переглядів: 389

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє:

Щоб їжа була смачною та корисною, умови її приготування та споживання були безпечними та відповідали гігієнічним вимогам, для полегшення проведення процесу реконструкції шкільних харчоблоків  Міністерство розвитку громад та територій розробило інформаційний посібник з облаштування харчових блоків у закладах загальної середньої освіти.

Дані рекомендації вийшли в допомогу тим школам, які мають намір провести реконструкцію та модернізацію  харчоблоків. Посібник включає детальні вимоги до виробничих приміщень харчоблоку, інженерних мереж, оснащення та обладнання харчоблоків та обідніх залів  шкіл, де здійснюється харчування учнів, а також «опорних кухонь», які зможуть забезпечувати доставку їжі в інші заклади загальної середньої освіти.

Посібники розроблені у межах реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська. 

«У більшості шкіл України ми маємо занедбані харчоблоки із застарілим обладнанням. За таких умов практично неможливо готувати їжу високої якості. Саме тому і з?явилась ідея розробити посібник, у якому детально описано структуру харчоблоку, а також як має відбуватися технологічний процес, головні вимоги до приміщень та дизайну внутрішніх приміщень, обідньої зали та кухні. Громади мають дотримуватися цих рекомендацій при реконструкції або ремонті харчоблоків. Оновлення харчоблоків є однією з важливих частин реформи шкільного харчування», –  зазначив заступник Міністра розвитку громад та розвитку Іван Лукеря.

У Держбюджеті на 2022 рік передбачено  субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень на модернізацію харчоблоків у школах. Для отримання фінансування регіони та громади мають підготувати якісні проєкти, які будуть відповідати вимогам нового технологічного циклу приготування їжі. Зокрема, йдеться про розробку проєктної документації із забезпечення нового підходу приготування їжі, норм інклюзивності та безбар?єрності. 

Завантажити та ознайомитися з інформаційним посібником можна за посиланням https://bit.ly/3L2toBB.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь