A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Всеукраїнський тиждень права

Дата: 07.12.2021 10:03
Кількість переглядів: 252

На підсилення важливості значення правової освіти в дальшій розбудові України як правової держави, виховання у громадян поваги до закону і прав людини, з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини 08 грудня 2008 року прийнятий Указ Президента України № 1149/2008 "Про Всеукраїнський тиждень права", відповідно до якого започатковано проведення  Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Із набуттям незалежності України на конституційному рівні визначені та закріплені основні права людини. Стаття 3 Конституції України встановлює, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.

У Конституції України виокремлено розділ щодо реалізації прав людини та розміщений наступним після Загальних засад, що говорить про пріоритетність прав людини і громадянина в системі державних цінностей на конституційному рівні, та розпочинається із статті 21, якою встановлено, що усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

Однією з основних рис демократичного суспільства є забезпечення абсолютних прав, гарантування їх непорушності. До них слід віднести: право на життя, тілесну недоторканість, повагу людської гідності, недоторканість приватного життя, особисту та сімейну таємницю, захист честі та доброго імені, свободу совісті, свободу віросповідання, а також правовий, судовий захист, правосуддя і пов'язані з ним важливі процесуальні правила.

З метою формування у суспільстві правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя  Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією Міністерства юстиції України стосовно реалізації у 2020–2022 роках правопросвітницького проекту «Я маю право!».

В свою чергу Делятинська селищна рада долучилась до реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Делятинська селищна рада у своїй діяльності дотримується положень Конституції та законів України, поважає права та свободи громадян, бере участь у побудові правової держави та громадського суспільства нашої держави та всебічно сприяє реалізації демократії країни.

Підсумовуючи викладене, варто зазначити, що реалізація та захист прав людини та громадянина є основоположною метою кожної окремо взятої особи, а також і всієї держави. За умови єдності всієї держави в досягненні цієї мети кожен громадянин житиме в демократичному суспільстві.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь