A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Дві ідеї для Делятина за один грант – електронний реєстратор і мультики для дітей

Дата: 02.12.2021 10:42
Кількість переглядів: 402

У Делятинському центрі первинної медичної допомоги відтепер є не лише електронний реєстратор, аби уникнути черг до лікарів, а й улюблені мультики для непосидючих малюків-пацієнтів. Так, за згоди організаторів, креативно розвинули в громаді грант, який команда Делятинської територіальної громади виграла цьогоріч в рамках «Енергії розвитку» – конкурсу проєктів групи Нафтогаз.

Делятинська територіальна громада, що створена у Надвірнянському районі на Івано-Франківщині, об’єднала майже 21,5 тис. мешканців смт Делятин, гірських сіл Заріччя, Чорні Ослави, Білі Ослави та Чорний Потік. Територіально на її землях є свердловини, де видобуває газ Пасічнянський нафтогазопромисел Львівгазвидобування. Рентні надходження у казну цієї громади одні з найвищих у західній філії УГВ.

У газовиків і горян з Делятинської територіальної громади добрі конструктивні партнерські стосунки. Делятинська команда управлінців – з дієвих, творчих, таких, що працюють 24 години 7 днів на тиждень для людей. Тому вони взяли участь у конкурсі грантів і стали одними з переможців. Їхня ідея в час ковіду видалася дуже раціональною – встановити в одному із медичних закладів громади електронний реєстратор, аби люди не очікували прийому до лікаря в живій черзі.

Делятинський центр первинної медичної допомоги отримав нове обладнання

“Генератор ідеї – наша працівниця Леся Федорків, – розповідає Віта Вінтоняк, заступниця директора Делятинського центру первинної медичної допомоги. – Народився проєкт, мабуть, із досвіду інших країн, та й зрештою – інших міст України. Життя в нашій державі змінюється, але є ще такі пережитки Радянського Союзу, коли люди стоять у черзі до лікаря. Ковідний період. Ми хотіли якось це розділити”.

Дві ідеї для Делятина за один грант – електронний реєстратор і мультики для дітей 1
Віта Вінтоняк і авторка ідеї з кінозалом для діток Леся Федорків

У громаді дуже задоволені, що проєкт вдалося зреалізувати саме так, як і очікували. Обладнання вже працює. Тепер у Делятині відпрацьовують механізм його впровадження. Найважче з літніми людьми, які не завжди сприймають нове, бо їм зручніше так, як було. На поміч пацієнтам залучають реєстраторів Делятинського центру первинної медичної допомоги, медичних сестер сімейних лікарів. Богдан Клим’юк, голова громади, напівжартома попереджає, що особисто контролюватиме перехід на нову процедуру прийому громадян, аби не було більше живих черг.

Делятинський ЦПМД

“А ще нам дозволили відійти від грантової заявки, – показує ще одну новинку в селищній лікарні Віта Вінтоняк. – Практично за кошти гранту ми втілили дві ідеї. Приходять на прийом дітки. Вони нетерплячі. Раніше ми закупляли чимало розвиваючих ігор. Але дітки приходять і забирають їх додому. Ти ж не будеш відбирати у них іграшку! Ідея з іграшками занепала, бо доводилося їх постійно докуповувати. Ну, от ми й подумали: що дітей цікавить ще, окрім іграшок? Мультики! На кошти, які нам вдалося заощадити на основному проєкті, ми купили проєктор. Придумали, де прибити поличку на потрібній висоті, та встановили його у відведеному для дітей місці. Як екран використовуємо стіну”.

Дві ідеї для Делятина за один грант – електронний реєстратор і мультики для дітей 2
Презентація медично-мультиплікаційного «кінозалу» для діток пройшла успішно

У Делятині не вимагають коштів у Нафтогазу. Вони їх мають з ренти, хоч це і незначна частка їхнього чималого бюджету. Вони знають, як його наповнювати, бо працюють для людей. Це нова генерація керівників в Україні, яка виростає з місцевого самоврядування. Конструктивна, позитивна, працьовита і вдячна тим, хто їй допомагає. Подяки від Делятинської громади за співпрацю уже в дорозі до Києва – до керівництва та команди Укргазвидобування.

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь