Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Увага! Хочете отримати 2 645 363,83 грн.?...

Дата: 12.11.2021 11:10
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

Увага !!!


Хочете отримати 2 645 363,83 грн. на розвиток нашої громади? Саме стільки - 2 645 363,83 гривень  податкова заборгованість станом на 01.11.2021 року перед бюджетом Делятинської селищної територіальної громади.  Страшно навіть уявити, який безлад розпочнеться, якщо люди перестануть сплачувати податки! Держава позбудеться всіх засобів, за рахунок яких вона утримує армію, правоохоронні органи, апарат управління, навчальні заклади, дитячі садки, лікарні... На вулицях та проспектах увечері перестане горіти світло, ніхто не буде прибирати сміття біля будинку, зупиниться громадський транспорт, зрештою країна виявиться беззахисною і нездатною боротися зі злочинністю, а економіка залишиться без тієї підтримки, яка необхідна для її зростання та розвитку. Хочете розвитку громади, благоустрою, новий дитячий садок та школу? Сплатіть податковий борг!

З переліком боржників податків та зборів до бюджету Делятинської селищної територіальної громади можна ознайомитись за посиланням: Боржники Делятинської селищної територіальної громади.

Також в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу можна скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Відповідно до статті 67 Конституції України «Кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом».

Ефективна та дієва система місцевого самоврядування є важливим елементом функціонування демократичної держави. Для забезпечення виконання своїх функцій, створення належного життєвого середовища для населення громади, органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси, основу яких складають кошти відповідних бюджетів. Одним із важливих джерел доходів бюджетів органів місцевого самоврядування є місцеві податки і збори.

В Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні» зазначено, що місцеві бюджети мають бути достатніми щодо здійснення органами місцевого самоврядування наданих їм законом повноважень для забезпечення мешканців відповідних громад якісними публічними послугами.

Економічна сутність системи місцевого оподаткування полягає в тому, що вона забезпечує органи місцевої влади фінансовими ресурсами для здійснення функцій, передбачених Конституцією України та іншими законодавчими актами. Надходження місцевих податків і зборів забезпечує проведення соціальної політики вирівнювання рівнів соціального та економічного розвитку територій, а також комплексного розвитку територій. Таким чином, основне призначення місцевих податків і зборів полягає у створенні необхідної фінансової бази для місцевого самоврядування.

Вся система фінансування виробничої і соціальної інфраструктури, підготовки та перепідготовки робочої сили, комунально-побутового обслуговування населення, здійснення заходів по благоустрою, забезпечення санітарного та екологічно чистого навколишнього середовища та ряду інших заходів, здійснюється через місцеві органи влади. Саме місцеві податки і збори становлять основну доходну статтю бюджетів територіальних громад міст, селищ, сіл та їх об’єднань і направляються на підтримку та розвиток місцевої інфраструктури.

Враховуючи викладене, з метою уникнення додаткового навантаження у вигляді нарахування штрафних санкцій та пені за несвоєчасну сплату, звертаємося до платників податків своєчасно та у повному обсязі виконувати зобов’язання щодо сплати усіх податків, зборів та платежів, зокрема до місцевих бюджетів.

Інформація отримана із посту ДПС в Івано-Франківській області  в соціальній мережі Facebook, детальніше можна ознайомитись за посиланням

https://www.facebook.com/tax.ivanofrankivsk/posts/700184658038480


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь