A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Делятинці на відкритті музею модернізму у Львові!

Дата: 06.05.2021 16:07
Кількість переглядів: 808

5 травня в м. Львові відбулася історична та знакова подія в масштабах всієї України – відкриття музею модернізму. Урочисте дійство розпочалося о 16.00 год на подвір’ї палацу Потоцьких по вул. Коперніка і зібрало весь творчий бомонд Львова і не тільки. Варто зазначити, що масштабна експозиція творів митців буде мати постійну основу і  всі охочі матимуть можливість насолодитися витворами майстрів-модерністів. За словами директора Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тараса Возняка – однієї лише такої грандіозної виставки було замало, тому і народилася ідея створення такого музею.

Всі роботи розмістилися на двох поверхах «силікатного будинку», оскільки тут були «підсобки будівничих підземного трамваю», коли відбувалися спроби будівництва метро у Львові. Приміщення було в занедбаному стані, після перекриття і ремонтних робіт всередині фасад вирішили залишити так, як є. Це наче паралель з тими умовами, в яких доводилося працювати художникам  ХХ століття.

Серед почесних гостей на святі відкриття музею були і представники Делятинської територіальної громади, зокрема Михайло Гаврилюк – начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Делятинської територіальної громади та  Андрій Мисюк – завідувач Делятинського краєзнавчого музею, з якого власне були привезені для виставки твори (6 робіт) художника-модерніста Осипа Васьківа, що протягом тривалого часу проживав на території Делятина і тут створив свої шедеври. У Львові в період з 5 жовтня до 5 листопада цього року планується провести велику виставку делятинського митця Осипа Васьківа.

Окремо, щиру вдячність висловлюємо науковим працівницям музею мистецтв Прикарпаття (м. Івано-Франківськ) Юлія Яворській - за тривалу роботу над творчою спадщиною митця в Делятині ще минулого року та Тетяні Петрів – за надзвичайно цікаву і захоплюючу екскурсію в церкву-музей Зіслання Святого Духа в м. Рогатин (1598 р).

Як бачимо, завдяки наполегливій та клопіткій роботі музейників, для багатьох незнайоме, карпатське селище Делятин впевнено заявило про себе, а роботи Осипа Васьківа – донедавна нікому невідомі, стали однією із родзинок виставки у новому Львівському музеї модернізму.

Фото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь