A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

ШТРАФ ЗА ПРОДАЖ НЕПОВНОЛІТНІМ АЛКОГОЛЮ ТА ТЮТЮНУ – ВІД 6800 ДО 13600 ГРИВЕНЬ

Дата: 05.05.2021 11:29
Кількість переглядів: 703

З метою зосередження уваги громадськості на проблему продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, посилення відповідальності за втягування дітей та молоді до вживання алкоголю і тютюну нагадуємо, що законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років (стаття 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів»). Також  визначено, що продавець алкогольних напоїв або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який їх купує, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У разі відмови покупця надати такий документ продаж такій особі забороняється.

Продаж неповнолітнім алкоголю є злочином, за яке повинна нестися відповідальність. З 1 січня 2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». До суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції – накладення штрафу у розмірі 6800 гривень (у порівнянні до 2021 року – 1700 гривень), анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Легкий доступ до алкоголю – одна з причин, чому неповнолітні особи вживають алкогольні напої. Чим раніше людина починає вживати алкоголь, тим швидше відбувається руйнація її як особистості. Як наслідок, збільшується рівень злочинності в країні, знижується рівень здоров’я населення, працездатності, розвиваються психологічні і фізіологічні дефекти дитини й деградує суспільство в цілому.

Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь