A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

"Стежку барона" доповнили сотнею новеньких тисів...

Дата: 14.04.2021 10:45
Кількість переглядів: 2804

Тис ягідний (лат. Táxus baccáta),червоне дерево, роду Тис, сімейства Тисові (Taxaceae). За свій вік виростає у висоту близько 10—20 м, в окремих випадках -  до 28 м. Ця реліктова рослина росте дуже повільно, при цьому вирізняється значною довготривалістю життя, за даними кількох авторів – від 1,5 до 4 тисяч років.

Нещодавно на території  Делятинської територіальної громади було створено еколого-просвітницький туристичний маршрут "Стежка барона – Taxus baccata L.", протяжність якого становить близько 5 км. На маршруті було споруджено новий місток, облаштовано відпочинкові зони. Окрім того, на маршруті здійснили навігаційне маркування, а інформацію про нього розмістили на Google Maps.

13 квітня  рамках цього проєкту вздовж «стежки барона» на г. Маливо було висаджено більше сотні саджанців тисів віком від 3 до 25 років. Роботи здійснювали голова Делятинської ТГ Богдан Клим’юк, його заступники, старости, керівники структурних підрозділів ради, зокрема начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Михайло Гаврилюк, вчителі з охочими учнями, працівники ДП «Делятинський держлісгосп» під координуванням завідувача Делятинського краєзнавчого музею Андрія Мисюка.

За цікавий і насичений день всі отримали масу позитивних емоцій від корисної та наполегливої праці. Щиро дякуємо всім, хто долучився!

Сподіваємося, що туристи зможуть оцінити надбання ще і за сотні років у майбутньому,  а також оздоровитися, бо тис ягідний має лікувальні властивості у разі захворювань дихальних шляхів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь