A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

З 14 січня діють штрафи за працівників без масок

Дата: 14.01.2021 15:42
Кількість переглядів: 449

Підприємства штрафуватимуть на суму від 3400 до 5100 гривень за порушників маскового режиму.

12 січня 2021 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1113-ІХ від 17.07.2020 (законопроєкт № 3890, далі — Закон). 13 січня його опубліковано у «Голосі України».

Законом внесено зміни до статей 46, 47 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-XII та встановлені штрафи від 3400 до 5100 грн (від 200 до 300 нмдг) для юридичних осіб та ФОП, які порушили санітарне законодавство. Отже, з 14 січня 2021 року доведеться сплатити штраф:  за допуск особи у громадські будинки, споруди, де обслуговують населення, та громадський транспорт у період карантину, без попередження в будь-якій формі та в будь-який спосіб про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту (ЗІЗ) органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у т. ч. виготовлений самостійно;  ігнорування факту, що на території перебуває особа без ЗІЗ (особі не зробили усне зауваження, обслужили, не викликали представника Нацполіції, щоб повідомити про адмінправопорушення, якщо особа не реагує на зауваження);  обслуговування споживачів у період карантину працівниками суб’єктів господарювання та/або безпосередньо ФОП без вдягнутих ЗІЗ, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у т. ч. виготовлених самостійно.

Складати постанови про накладення штрафів будуть уповноважені посадові особи МОЗ.   Нагадаємо, що з 21 листопада 2020 року за відсутність маски чи маску на підборідді у громадському місці та транспорті самих порушників вже штрафують. Розмір штрафу: від 170 до 255 грн. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь