A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

І сесія восьмого сликання відбулася!

Дата: 27.11.2020 15:29
Кількість переглядів: 3022

26 листопада в актовому залі Будинку культури  с. Заріччя відбулася І сесія Делятинської селищної ради восьмого скликання. Перед засіданням в с. Заріччя в храмі УГКЦ Покрови Пресвятої Богородиці відбулася урочиста літургія, на якій присутні попросили у Господа благословення для вдалої та успішної роботи в громаді. Розпочалося засідання із виступу голови селищної територіальної виборчої комісії М.В. Бойчука. Засідання супроводжувалося виконанням «Боже, великий Єдиний..», та вітальними словами від «Черлених пацьорок»,  та «Червоної калини»….

Для благословення та вітального слова були запрошені владика Коломийської єпархії Василій Івасюк, отці Богдан Іванюк, Михайло Купчак, Іван Кепещук та Іван Клим'юк. Окрім того, селищному голові Богдану Клим’юку, секретарю ради сьомого скликання Вірі Кухтарук, науковому співробітнику Делятинського краєзнавчого музею Андрію Мисюку було вручено почесні грамоти за натхненну та плідну роботу над відродженням культурної спадщини, а саме кептарів та вишиванок Делятинського типу від Блаженнішого Святослава Шевчука – Верховного архиєпископа  Києво-Галицького, митрополита Київського, предстоятеля УГКЦ.  З найкращими побажаннями вдалої роботи та нових успіхів виступив виконавчий директор Івано-Франківського регіонального офісу АМУ Юрій Стефанчук.

Повторно обраний голова Делятинської селищної ради Богдан Клим’юк урочисто прийняв присягу і зайняв почесне місце головуючого на засіданні. Далі, відповідно до процедури, для голосування за кандидатуру секретаря, зі складу депутатів було обрано лічильну комісію : Руслана Василівна Дідик (ЄБВО)-голова, Микола Володимирович Дячук (ЄБВО)-заступник голови, Мирослава Степанівна Северилова (ЄБВО) – секретар комісії. В ході засідання замість заступника голови лічильної комісії  М.В. Дячука було обрано депутата Стефурака Андрія Васильовича (ЄБВО).

Секретарем Делятинської селищної ради стала колишня керуюча справами (секретар) виконавчого комітету депутат в/о № 3 Галина Богданівна Вацик.

Заступниками селищного голови було обрано Якимця Петра Олексійовича (подав заяву про складання депутатських повноважень) та Северилова Степана Вячеславовича (начальника відділу освіти Надвірнянської РДА).

Керуючою справами (секретарем) виконавчого комітету стала Поп’юк Іванна Денисівна (працювала начальником відділу з правової та кадрової роботи в Делятинській ОТГ).

На першій сесії також було затверджено старост сіл, що входять в Делятинську громаду:

с. Заріччя – Любов Степанівна Яворська (виконувала функціональні обов’язки старости з часу об’єднання громади до місцевих виборів);

с. Білі Ослави – Микола Володимирович Дячук (вчитель Білоославської ЗОШ, був обраний депутатом і склав депутатські повноваження);

с. Чорні Ослави – Петро Іванович Жолобчук (Надвірнянський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), головний державний виконавець);

с. Чорний Потік – Василь Васильович Шовгенюк  (виконував функціональні обов’язки старости з часу об’єднання громади до місцевих виборів).

На сесії також були прийняті важливі першочергові рішення щодо структури ради, складу виконавчого комітету та постійних депутатських комісій, про перейменування юридичної особи, положення про старосту, положення про старостинські округи, про реорганізацію приєднаної Білоославської сільської ради, про умови оплати селищного голови тощо. Щиро сподіваємося, що нове скликання, конструктивні дискусії та здобутий попередній досвід незабаром принесуть свої щедрі плоди і розпочнуть нову сторінку в історії Делятинської територіальної громади….


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь