Результати моніторингу вихідних: 60% закладів громадського харчування Прикарпаття порушують протиепідемічні вимоги
Враховуючи складну епідемічну ситуацію в області щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію, Головне управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини забезпечує контроль за дотриманням карантинних обмежень в закладах громадського харчування.
Нагадаємо, що на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області, Національну поліцію та органи місцевого самоврядування покладено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування, відповідно до рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА.
В кожному районі створені робочі групи у складі представників Держпродспоживслужби, Національної поліції та органів місцевого самоврядування з метою проведення моніторингових відвідувань цих закладів. Окрім забезпечення організації протиепідемічних заходів, робочі групи перевіряють також дотримання обмеженого терміну роботи закладів громадського харчування - лише до 23-00 год. (відповідно до змін, внесених до Постанови Кабінету міністрів України № 392 від 20.05.2020 р.)
Так, проведені минулих вихідних (18-19 липня) моніторингові відвідування закладів громадського харчування показали такі результати:
всього перевірено 317 закладів; з них працювали 213 закладів;
масові заходи проводились в 96 закладах, з яких порушення протиепідемічних вимог виявлено в 60 відсотках закладів;
цими вихідними в області проводилось 47 весіль, з них 36 відбувались з порушеннями протиепідемічних норм (77 відсотків).