A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Протокол засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин №3 від 10.07.2020 року

Дата: 13.07.2020 11:01
Кількість переглядів: 789

 

Протокол

засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин,

будівництва, архітектури, екології, лісокористування та

раціонального  природокористування

Делятинської селищної ради ОТГ

 

від  10.07.2020 року  № 3

 

На засіданні присутні:

 

Василишин Любомир Дмитрович – голова комісії;

Климюк Василь  Миколайович – секретар комісії;

Абрамюк Михайло Михайлович – член комісії.

 

 

Відсутні:

Мельник Дмитро Петрович -  заступник голови комісії

Білінкевич Юрій Васильович - член комісії

 

 

Запрошені:  

Кухтарук Віра Дмитрівна – секретар селищної ради;

Павлюк Михайло Дмитрович – адміністратор ЦНАП;

Мацків Ілона Миколаївна – спеціаліст відділу земельних відносин, архітектури та будівництва.

Ногін В.В. – представник ПрАТ «Серін-Ліс»;

Сліпенчук Н.Л. – адвокат, представник  ПрАТ «Серін-Ліс»

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.Про розгляд листа-повідомлення про поновлення договору оренди земельної ділянки між Делятитинською селищною радою ОТГ та ПрАТ «Серін-Ліс»:

  • на земельну ділянку № 1 площею 0,0940 га;
  • на земельну ділянку № 2 площею 0,1439 га;
  • на земельну ділянку № 3 площею 0,0539 га;
  • на земельну ділянку № 4 площею 0,3609 га;
  • на земельну ділянку № 5 площею 0,1152 га;
  • на земельну ділянку № 6 площею  11,0090 га;

2.Про розгляд заяв Пригродського Ярослава Михайловича щодо продовження терміну дії договору оренди землі із Делятинською ОТГ:

  • на земельну ділянку площею 0,1135 га;
  • на земельну ділянку площею 0,0530 га;

3.Про розгляд клопотання ПАТ «Укртелеком щодо продовження терміну дії договору оренди земельної ділянки із Делятинською ОТГ площею 0,0542 га в с. Заріччя вул. Незалежності, 50.

4.Про надання дозволу на оренду приміщення шкільної ідальні Делятинської гімназії з ФОП Юрчак С.Я. в смт Делятин вул. Шевелівка.

5.Про включення земельної ділянки площею 0,1158 га для обслуговування магазину «Прут», яка розташована по вул. 16 Липня, 299 смт Делятин в перелік земельних ділянок, які підлягають продажу-викупу в 2020 р. (нормативна грошова оцінка складає 321,93497 грн). 6.Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

7.Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання їх у власність.

8.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання її у власність.

9.Про затвердження детального плану території земельних ділянок по зміні цільового призначення для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

10.Про повторний розгляд Детального плану земельної ділянки, яка розташована по вул. 16 липня жителя вул. 16 липня, 64А кв. 3 площею 0,064 га Бодрова М.М.

 

1.Слухали: інформацію спеціаліста відділу земельних відносин, будівництва та архітектури В. Климюка про поступлені листи-повідомлення на поновлення договору оренди земельних ділянок між ПрАТ «Серін-Ліс» (6 земельних ділянок) та Делятинською селищною радою ОТГ, представлено технічну документацію щодо нових додаткових угод (зменшення відсотку орендної плати з 5 % до 4 % та збільшення терміну дії оренди з 5 років до 10 років).

1.Вирішили: розглянувши та обговоривши спільно із представниками ПрАТ «Серін-Ліс» питання поновлення договорів оренди земельних ділянок, враховуючи рішення від 26.06.2018 р. №196-6/2018 «Про встановлення розмірів орендної плати на земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності Делятинської селищної ради об’єднаної територіальної громади», безпосередній вплив зменшення відсоткового бар’єру оренди землі на поступлення до селищного бюджету (річна втрата 120 тис. грн.), дохід Делятинської селищної ради ОТГ в основному базується на орендній платі та сплаті земельного податку сторони дійшли згоди про укладення додаткових угод на попередніх умовах договорів оренди земельних ділянок від 03.08.2015 р. (за винятком терміну дії договору із 5 років до 10 років).

Депутатська комісія рекомендує сесії селищної ради прийняти рішення щодо поновлення терміну дії договорів оренди (на 6 земельних ділянок) з ПрАТ «Серін-Ліс» на попередніх умовах від 03.08.2015 р.

 

2. Слухали: інформацію спеціаліста відділу земельних відносин, будівництва та архітектури В. Климюка про поступлені клопотання та представлену технічну документацію на поновлення договорів оренди земельних ділянок між Пригродським Я.М. та Делятинською селищною радою ОТГ.

Вирішили: комісія рекомендує затвердити на сесії рішення щодо укладення нових додаткових угод на попередніх умовах.

 

3. Слухали: інформацію спеціаліста відділу земельних відносин, будівництва та архітектури В. Климюка про клопотання ПАТ «Укртелеком» щодо продовження терміну дії договору оренди земельної ділянки із Делятинською ОТГ площею 0,0542 га в с. Заріччя вул. Незалежності, 50.

Вирішили: комісія рекомендує затвердити на сесії рішення щодо укладення нових додаткових угод на попередніх умовах.

 

4. Слухали: інформацію спеціаліста відділу земельних відносин, будівництва та архітектури В. Климюка про заяву ФОП Юрчак С.Я. щодо надання дозволу на оренду приміщення шкільної їдальні Делятинської гімназії в смт Делятин7, вул. Шевелівка.

Вирішили: дане питання потребує детального вивчення із залученням фахівців для юридичної оцінки, у зв’язку із змінами у законодавстві. Розгляд даного питання перенести на чергове засідання комісії.

 

5. Слухали: інформацію спеціаліста відділу земельних відносин, будівництва та архітектури В. Климюка про заяву ПСК Делятин про включення земельної ділянки площею 0,1158 га для обслуговування магазину «Прут», яка розташована по вул. 16 Липня, 299 смт Делятин в перелік земельних ділянок, які підлягають продажу-викупу в 2020 р. (нормативна грошова оцінка складає 321,93497 грн).

Вирішили: враховуючи те, що орендна плата за землю є основним джерелом наповнення селищного бюджету на численні пропозиції депутатського корпусу Делятинської ОТГ земельну ділянку площею 0,1158 га не включати в Перелік земель них ділянок, які підлягають продажу-викупу в 2020 році.

 

6-9.Слухали: інформацію спеціаліста відділу земельних відносин, будівництва та  архітектури І. Мацків про заяви щодо приватизації земельних ділянок на території Делятинської ОТГ, які надійшли від жителів громади, а саме: про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, про затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність, про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та надання їх у власність,  про затвердження детального плану території окремих земельних ділянок по зміні цільового призначення землі.

Вирішили: розглянувши та обговоривши зареєстровані заяви на розгляд депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, екології, лісокористування та раціонального природокористування Делятинської селищної ради ОТГ, технічну документацію із землеустрою, витяги із державного земельного кадастру, комісія рекомендує задовольнити  заяви громадян із винесенням відповідних рішень.

 

.Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Губарчуку Василю Петровичу, жителю вул. Коцюбинського, 114 с. Заріччя, орієнтовною площею 0,2420 га для ведення особистого селянського господарства по вул. Коцюбинського в с. Заріччя

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Настюку Дмитру Васильовичу, жителю вул. Лугівська, 45 смт Делятин орієнтовною площею 0,2963 га, для ведення особистого селянського господарства участок Полуми смт Делятин.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Стефурак Марії Яківні, жительки вул. Любіжня смт Делятин орієнтовною загальною площею 0,6241 га, для ведення особистого селянського господарства по               вул. Любіжня смт Делятин, в тому числі:

  • земельну ділянку площею 0,0886 га;
  • земельну ділянку площею 0,0676 га;
  • земельну ділянку площею 0,4679 га

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

.Про затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність Балаю Миколі Олексійовичу, жителю вул. Сотника Голинського, 14 А    смт Делятин, площею 0,2402 га, для ведення особистого селянського господарства по                вул. Довбуша с. Заріччя.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

.Про затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність Юрченко Ярославі Дмитрівні, жительки вул. Авіаційна, 168/6, м. Івано-Франківськ-16, загальною площею 0,5323 га, для ведення особистого селянського господарства, а саме:

  • земельну ділянку площею 0,2736 га в урочищі Царинка с. Заріччя;
  • земельну ділянку площею 0,0587 га по вул. Довбуша с. Заріччя.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

.Про затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність Стефанюку Михайлу Петровичу, жителю вул. Л. Українки, 79 А смт Делятин, площею 0,0881 га, для ведення особистого селянського господарства по вул.            Л. Українки смт Делятин.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

Про затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність Мельничуку Ярославу Миколайовичу, жителю с. Чорні Ослави, площею 0,4526 га, для ведення особистого селянського господарства на участку Княжів с. Чорні Ослави.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

Про затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність Вацику Михайлу Васильовичу, жителю вул. Фетьковича, 28 с. Заріччя, площею 0,1922 га, для ведення особистого селянського господарства в урочищі Клива            с. Заріччя.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання її у власність Стефанюку Михайлу Петровичу, жителю вул. Л. Українки, 79 А смт Делятин, площею  0,1500 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по вул. Л. Українки, 79 А смт Делятин.

Доповідач: Л.Павлович – провідний спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання її у власність Попович Оксані Василівні, жительці с. Чорні Ослави, площею  0,2421 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд на участку Гнилий, 86 с. Чорні Ослави.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання її у власність Турчиняку Івану Васильовичу, жителю вул. Б. Хмельницького, 62 смт Делятин, площею  0,1500 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по вул. Б. Хмельницького, 62 смт Делятин.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання її у власність Яківцю Андрію Анатолійовичу, жителю вул. Сотника Голинського, 14, площею  0,1472 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по вул. Лотовий.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

.Про затвердження детального плану території окремої земельної ділянки по відведенні та встановленню цільового призначення землі Пліщук Тетяні Василівні, жительці               вул. Шевченка, 58, с. Лоєва площею 0,1500 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по вул. Франка смт Делятин.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

Про затвердження детального плану території окремої земельної ділянки по відведенні та встановленню цільового призначення землі Шевчуку Петру Юрійовичу, жителю               вул .Б. Хмельницького, 83, смт Делятин, площею 0,2147 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по вул. Б. Хмельницького смт Делятин.

Доповідач: І. Мацків – спеціаліст відділу земельних відносин, будівництва та архітектури.

 

 

 

10. Слухали: про повторний розгляд Детального плану території земельної ділянки, яка розташована по вул. 16 липня жителя вул. 16 липня, 64А кв. 3 площею 0,0064 га Бодрова М.М.

Вирішили:  розглянувши повторно детальний план території земельної ділянки Бодрова М.М. площею 0,0064 га по вул. 16 липня смт Делятин вирішили наступне.

Враховуючи те, що земельна ділянка площею площею 0,0064 га під забудову гаража знаходиться на прибудинковій території баготоповерхового житлового будинку, через яку проходять комунікації по водовідведенню та каналізаційні системи, численні зауваження мешканців багатоповерхових будинків, а також попередню відмову Делятинської селищної ради в наданні земельної ділянки для будівництва гаражу комісія пропонує змінити інше місцерозташування  земельної ділянки для будівництва гаражу.

 

 

 

 

Голова комісії:                                                                                            Любомир Василишин

 

 

Секретар комісії:                                                                                         Василь Климюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь