A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Основні завдання, функції, обов'язки інспектора із благоустрою

Дата: 15.06.2020 14:31
Кількість переглядів: 8648

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ, ФУНКЦІЇ,  ПРАВА

 ІНСПЕКТОРА  ІЗ БЛАГОУСТРОЮ                                                                                                               

 

( Відповідно до Положення про інспектора із благоустрою Делятинської селищної ради  об'єднаної  територіальної  громади, затвердженого рішенням сесії від 17.08.2018 №299-7/2018)

 

1.ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ІНСПЕКТОРА

 

1.1. Контроль за станом благоустрою Делятинської об’єднаної територіальної громади.

1.2. Контроль за дотриманням правил благоустрою території,  Делятинської об’єднаної територіальної громади,  забезпечення чистоти та порядку.

1.3. Сприяння розвитку та поліпшенню стану благоустрою.

1.4. Притягнення винних до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою.

1.5. Профілактика запобігання правопорушень в сфері благоустрою.

 

2.ФУНКЦІЇ ІНСПЕКТОРА

 

2.Інспектор з благоустрою відповідно до покладених на нього завдань повинен:

2.1.Систематично проводити самостійні і спільні рейди та перевірки з санітарно-епідеміологічною службою та іншими службами для здійснення контролю за:

- станом благоустрою територій, закріплених та прилеглих до установ, підприємств, організацій, торгівельних точок тощо;

-накопичення побутових відходів біля нежитлових і житлових будинків, будинків приватного сектору та їх своєчасного вивозу;

- дотримання природоохоронного законодавства суб’єктами підприємницької діяльності, фізичними особами у частині поводження з побутовими відходами ;

- своєчасним прийняттям заходів до господарюючих суб’єктів, фізичним та юридичним особам, утворюючих стихійні звалища;

- розклеювання об’яв, афіш на стінах будівель, опорах та в інших не призначених для цього місцях;

- станом газонів та зелених насаджень, скверів і парків;

-самовільним встановленням рекламних конструкцій, інформаційно-рекламних плакатів, торгівельних лотків, кіосків, павільйонів, предметів ритуальної атрибутики;

- зміною меж акваторії та прибережні смуги водних об'єктів при виконанні будівельних та ремонтних робіт;

-розпалення багать у не відведених для цього місцях;
- здійснення миття транспортних засобів, прання білизни, купання тварин в санітарній зоні річок та водойм;

- захаращенням пожежних проїздів на територіях, прилеглих до житлових будинків;

- розкидуванням сміття, недопалків, паперу, тари, ганчір'я тощо на вулицях, площах, парках, інших громадських місцях, а також спаленням сміття у контейнерах і урнах;

- забрудненням проїжджої частини вулиць при перевезенні вантажів, виїзді автотранспорту з будівельних майданчиків.

2.2.Складає протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів для притягнення винних до відповідальності.

2.3.Готує пропозиції щодо подання позовів до суду про відшкодування шкоди, завданої об'єктам та елементам благоустрою внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою населених пунктів, Правил благоустрою території Делятинської об’єднаної територіальної громади.

2.4. Контролює забезпечення чистоти і порядку в громаді, очищення території та об'єктів від побутових відходів.

2.5.Бере участь в обговоренні проектів благоустрою об'єктів та елементів благоустрою громади,  іншої технічної документації з питань благоустрою і вносить відповідні пропозиції на розгляд органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, не залежно від форм власності.

2.6. Вносить пропозиції про розвиток та поліпшення стану об’єктів та елементів благоустрою, удосконалення Правил благоустрою території.

2.7.Безпосередньо розглядає звернення та скарги підприємств, установ, організацій і громадян, що відносяться до його компетенції.

2.8.Здійснює профілактику порушень законодавства в сфері благоустрою населених пунктів.

2.9.Щоквартально  до 20 числа  наступного місяця інформує виконком Делятинської об’єднаної територіальної громади про результати рейдів та перевірок. Раз на рік звітує перед сесією про роботу. Дану інформацію розміщує на офіційному веб-сайті.

2.10.Готує матеріали та пропозиції на засідання виконкому селищної ради, її постійних комісій за своєю компетенцією, а також ініціює їх проведення.

2.11.Веде облік підприємств, організацій, юридичних і фізичних осіб, що систематично порушують правила благоустрою, для передачі відомостей про їх у відповідні служби.

2.12.Інспектор в процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з підприємствами, установами та організаціями.

2.13. Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

 

3.ПРАВА ІНСПЕКТОРА

 

3.1.Складати приписи і протоколи про адміністративні правопорушення в межах компетенції та порядку, передбаченому  діючим законодавством,  по відношенню до осіб, які порушують правила благоустрою, для притягнення винних до відповідальності.

3.2.У випадках, передбачених  діючим законодавством про адміністративні правопорушення, передавати матеріали про адміністративні правопорушення на розгляд адміністративної комісії Виконавчого комітету селищної ради.

3.3.Проводити рейди та перевірки територій та об'єктів населеного пункту щодо стану їх благоустрою і додержання підприємствами, установами, організаціями, громадянами законодавства у сфері благоустрою.

3.4.Надавати допомогу підприємствам, установам, організаціям та громадянам, в межах своїх повноважень, у поліпшенні стану території та об'єктів благоустрою селища.

3.5.Здійснювати в межах своєї компетенції контроль за дотриманням законодавства в сфері благоустрою населених пунктів. Складати приписи щодо приведення об'єктів та елементів благоустрою до належного стану.

3.6.Подавати у встановленому порядку пропозиції з розвитку та поліпшення стану благоустрою територій та об'єктів, удосконалення Правил благоустрою на території Делятинської об’єднаної територіальної громади.

3.7.Надавати інформацію органам державного контролю відповідно до законодавства.

3.8.Подавати пропозиції щодо подання до суду позовів про відшкодування шкоди, завданої об’єктам благоустрою, виявлені порушення законодавства у сфері благоустрою, правил благоустрою, рішень селищної ради, виконкому, розпоряджень селищного голови та інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини у цій сфері, в межах повноважень та прав, визначених цим положенням.

3.9.Залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з керівниками) до розгляду питань, що належать до їх компетенції.

3.10.Одержувати від центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичних осіб інформацію, документи і матеріали для виконання покладених на інспекцію завдань, не пізніше як у п’ятиденний термін з дня надання запиту.

3.11.Скликати у встановленому порядку наради за своєю компетенцією.

3.12.Набувати інших прав відповідно до законодавства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь