A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Примірна посадова інструкція спеціаліста I категорії відділу бухгалтерського обліку та звітності апарату Делятинської селищної ради об'єднаної територіальної громади

Дата: 29.05.2020 14:38
Кількість переглядів: 6476

ЗАТВЕРДЖУЮ

селищний голова

_____________Б. Клим'юк

                     «____»_____________2020 р.

 

 

ПРИМІРНА ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

спеціаліста I категорії відділу бухгалтерського обліку

та звітності апарату Делятинської селищної ради

об'єднаної територіальної громади

 

1.Загальні положення

1.1.Спеціаліст I категорії у своїй роботі керується  Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», іншими законами України, Бюджетним кодексом України, Податковим кодексом України,  рішеннями сесії Делятинської селищної ради об’єднаної територіальної громади, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями (вказівками) селищного голови, та заступників селищного голови, а також цією посадовою інструкцією.

1.2.На посаду спеціаліста I категорії призначається особа, яка має вищу економічну освіту відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра, без вимог стажу роботи.

1.3.Спеціаліст I категорії призначається на посаду та звільняється з посади селищним головою відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та Кодексу законів про працю України.

1.4.Спеціаліст I категорії повинен знати законодавчі та нормативні документи у сфері фінансів та бюджету, оподаткування та бухгалтерського обліку, трудове та цивільне законодавство, методи аналізу фінансової діяльності селищної ради, документообіг в селищній раді.

1.5.Спеціаліст I категорії повинен знати практику застосування чинного законодавства, правила ділового етикету, ділову мову, основні принципи роботи на комп’ютері та відповідні програмні засоби. 

1.6.Спеціаліст I категорії повинен постійно вдосконалювати свій фаховий та теоретичний рівень шляхом вивчення та реалізації на практиці основ державного управління, правил діловодства, правил ділового етикету та загальних правил поведінки посадової особи місцевого самоврядування, основних принципів роботи з комп’ютерною технікою та відповідними програмними засобами, законодавства з питань охорони праці, техніки безпеки та пожежної безпеки, гігієни праці.

2.Основні завдання та обов’язки

Спеціаліст I категорії:

2.1.В повному обсязі веде облік необоротних активів, запасів, коштів, розрахунків та інших активів, власного капіталу та зобов’язань, доходів і витрат за прийнятою на підприємстві формою бухгалтерського обліку з додержанням єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку та з урахуванням особливостей діяльності підприємства і технології оброблення даних.

2.2.Забезпечує повне та достовірне відображення інформації, що міститься у прийнятих до обліку первинних документах, на рахунках бухгалтерського обліку.

2.3.За погодженням з власником (керівником) підприємства та керівником підрозділу бухгалтерського обліку, подає в банківські установи документи для перерахування коштів згідно з визначеними податками і платежами, а також для розрахунків з іншими кредиторами відповідно до договірних зобов’язань.

2.4.Бере участь у проведенні інвентаризації активів і зобов’язань, оформленні матеріалів, пов’язаних з нестачею та відшкодуванням втрат від нестачі, крадіжки і псування активів підприємства, у перевірках стану бухгалтерського обліку у філіях, представництвах, відділеннях та інших відокремлених підрозділах підприємства.

2.5.Готує дані для включення їх до фінансової звітності, здійснює складання окремих її форм, а також форм іншої періодичної звітності, яка грунтується на даних бухгалтерського обліку.

2.6.Забезпечує підготовку оброблених документів, регістрів і звітності для збереження їх протягом встановленого терміну.

2.7.Бере участь у підготовці пропозицій щодо:
- внесення змін до обраної облікової політики, удосконалення
внутрішньогосподарського (управлінського) обліку та правил документообороту;
- розроблення додаткової системи рахунків і регістрів аналітичного обліку, звітності і контролю господарських операцій;
- забезпечення збереження майна, раціонального та ефективного використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, залучення кредитів та їх погашення, регулювання діяльності підприємства та інших питань, пов’язаних з інформацією про фінансове становище підприємства та результати його діяльності.

2.8.Постійно знайомиться та вивчає нові нормативно-методичні та довідкові документи з питань організації та ведення бухгалтерського обліку та вносить пропозиції щодо їх упровадження на підприємстві.

2.9.Виконує доручення селищного голови, заступників селищного голови та керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету селищної ради у межах посадових обов’язків та компетенції відділу.

2.10.Розглядає листи та заяви від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадських об’єднань, підприємств, установ та організацій, громадян за напрямом діяльності.

2.11.За дорученням керівництва ради бере участь в організації та проведенні нарад, семінарів, конференцій з питань, що належать до його компетенції.

 

Спеціаліст I категорії зобов’язаний:

2.12.Дотримуватись правил техніки безпеки під час роботи з оргтехнікою, протипожежних заходів безпеки.

2.13.Забезпечувати конфіденційність відомостей п ро діяльність селищної ради.

2.14.Дотримуватись правил внутрішнього трудового розпорядку.

2.15.Виконувати інші вказівки та доручення заступників селищного голови, секретаря селищної ради, керуючого справами (секретаря виконавчого комітету), начальника відділу фінансів, соціально-економічного розвитку бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення апарату Делятинської селищної ради об'єднаної територіальної громади.

2.16.У разі звільнення передати всі матеріали та службову документацію  посадовій особі, яка призначена селищним головою.

 

3. Права

Спеціаліст I категорії має право:

3.1.В межах своєї компетенції підписувати  та візувати документи.

3.2.Представляти інтереси селищної ради з питань, що належать до його компетенції, в органах виконавчої влади та інших установах і організаціях;

3.3.Вимагати і одержувати від керівників структурних відділів, організацій, установ інформацію та документи, необхідні для виконання своїх посадових обов’язків та завдань за напрямом діяльності.

3.4.Вимагати затвердження селищним головою чітко визначеного обсягу службових обов’язків за посадою.

3.5.На оплату праці залежно від посадового окладу та інших підстав, які на неї впливають відповідно до законодавства.

3.6.На просування по службі з урахуванням кваліфікації та здібностей, сумлінного виконання службових обов’язків, участь у конкурсах на заміщення посад більш високої категорії.

3.7.Безперешкодно знайомитись з матеріалами, що стосуються проходження ним служби в органах місцевого самоврядування, у випадках необхідності - давати особисті пояснення.

3.8.На повагу особистої гідності, справедливе і шанобливе ставлення до себе з боку керівників, співробітників і громадян.

3.9. На здорові, безпечні та належні для високопродуктивної роботи умови праці. 

3.10.Готувати запити та отримувати в установленому законодавством порядку від центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, банків та інших фінансових установ усіх форм власності пояснення, матеріали та інформацію з питань, що виникають під час складання, розгляду, затвердження і виконання селищного бюджету та звітування про його виконання.

3.11.Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу.

3.12.Інші права, передбачені чинним законодавством України.

 

4.Відповідальність

Спеціаліст I категорії несе відповідальність за:

4.1.Невиконання своїх функціональних обов’язків.

4.2.Невиконання покладених на нього завдань, функцій і обов'язків та за невикористання прав, передбачених цією посадовою інструкцією.

4.3.Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, незадовільний рівень виконавчої і трудової дисципліни.

4.4.Недодержання норм етики поведінки посадової особи органу місцевого самоврядування.

4.5.Недостовірну інформацію про стан роботи на довіреній ділянці, показники фінансово – господарської діяльності, несвоєчасне подання різних відомостей та звітності.

4.6.Невиконання розпоряджень і доручень селищного голови.

 

5. Взаємовідносини (зв’язки) за посадою

5.1.На час відсутності спеціаліста І категорії (хвороба, відпустка, відрядження тощо) права та обов’язки переходять до провідного спеціаліста, а за відсутності останнього – до особи призначеного розпорядженням селищного голови.

5.2.На виконання своїх обов’язків та реалізація прав спеціаліста ІІ категорії взаємодіє:

-з начальниками та спеціалістами всіх структурних відділів, керівниками виконавчих органів  селищної ради.

 

 

Начальник, головний бухгалтер відділу

бухгалтерського обліку та звітності                                                                       

 

З посадовою інструкцією ознайомлений:

 

Спеціаліст I категорії відділу

бухгалтерського обліку та звітності

 

«____» ____________2020 р.                                                             

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь