A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Найпоширеніші міфи про СОVID-19

Дата: 02.04.2020 16:34
Кількість переглядів: 411

Вакцина від кору допомагає від коронавірусу. Насправді щеплені від кору не хворіють лише на кір або ж хворіють у значно легшій формі за нещеплених за умови відсутності епідемії.

Цинкові жувальні пластини захищають від коронавірусу. Цинк справді покращує роботу імунної системи, однак такі ж дії мають безліч інших препаратів. Тут радше питання віри. У такому разі й звичайна вода стане цілющою.

Декасан зменшує концентрацію вірусу. MОЗ вже спростувало це.

Влітку епідемія спаде. Ми занадто мало знаємо про коронавірус, аби стверджувати, що влітку він зникне.

Молодь і діти не хворіють. Хворіють, але переносять хворобу легше. А також можуть бути носіями хвороби, навіть не підозрюючи про це. Тому мають обмежити контакти зі старшими людьми. Власне через це цей вірус і дуже небезпечний – його поширюють здорові люди.

 Алкоголь допомагає вилікуватися

Водночас експерти попереджають, що алкоголь, навпаки, пригнічує імунну систему і послаблює організм, ускладнюючи процес боротьби з вірусом. Натомість його можна використовувати для дезінфекції продуктів або рук, адже дотримання правил гігієни та часте миття рук може допомогти знизити ризик зараження.

 Соляний розчин також допоможе перемогти коронавірус

Ще одним популярним міфом є твердження, що полоскання горла соляним розчином допоможе побороти інфекцію. Таку всевдоінформацію почали поширювати після того, як стало відомо, що коронавірус поширюється повітряно-крапельним шляхом.

Як повідомляє Служба моніторингу ВВС, ця чутка починалася з коментаря представника лікарні при Медичному університеті Гуанчжоу. Він сказав, що від хвороби можна вилікуватися за допомогою розчину солі.

Насправді вірус може потрапити в організм не тільки через дихальні шляхи, а й, наприклад, через слизову оболонку очей. Тому медики рекомендують якомога рідше чіпати руками обличчя і терти очі. У ВООЗ підтвердили, що ця інформація - фейк.

Можна ще багато спростовувати міфи. Однак люди мають зрозуміти, що у боротьбі із будь-якою інфекцією вирішальними є не медикаменти, а відпірність власного організму. Настав час подбати про нього.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь