A A A K K K
для людей із порушенням зору
Делятинська громада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Усі правила та зміни роботи в системі публічних закупівель сьогодні вивчають представники прикарпатських об’єднаних територіальних громад в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування

Дата: 04.06.2019 13:18
Кількість переглядів: 388

Усі правила та зміни роботи в системі публічних закупівель сьогодні вивчають представники прикарпатських об’єднаних територіальних громад в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, в рамках тренінгу «Публічні закупівлі з використанням системи Prozorro».

«Публічні закупівлі – важливий напрямок роботи в об’єднаних територіальних громадах. З ними органи місцевого самоврядування громади мають справа буквально щодня при здійсненні своїх повноважень, чи то мова йде про ремонт і будівництво об’єктів інфраструктури, чи про забезпечення усім необхідним закладів освіти і медицини. Тому важливо знати усі законодавчі новації і дотримуватись встановлених правил», - наголосив заступник директора Івано-Франківського ЦРМС Михайло Івашків (Міша Івашків) відкриваючи дводенний тренінг.

Разом з експертом з публічних закупівель Програми «U-LEAD з Європою» Миколою Силенком в рамках першого дня говоримо, зокрема, про сучасний стан нормативно-правової бази щодо закупівель в Україні, основні положення Закону України «Про публічні закупівлі», взаємодію Закону і системи ПРОЗОРРО, а також допорогові і надпорогові закупівлі, зміни у публічних закупівлях у 2018-2019 роках.

«Варто відзначити, що впровадження системи Prozorro сприяє подоланню корупції, а також підвищенню ефективності використання бюджетних коштів. Дуже часто завдяки роботі в цій системі вдається зекономити бюджетні кошти при проведенні тендерів», - зазначає радник з питань місцевих фінансів Івано-Франківського ЦРМС Оксана Швець.

Як свідчить практика, переважна більшість прикарпатських ОТГ вже понад рік працюють з публічними закупівлями через систему Prozorro. Тож мають певний досвід і вже створили тендерні комітети, затвердили річні плани закупівель та навіть пробували вносити у них зміни.

«Саме тому постійне вдосконалення навиків у системі публічних закупівель дуже важливе, - наголошує експерт з публічних закупівель Програми «U-LEAD з Європою» Микола Силенко, - Яскравий приклад - новації при здійсненні закупівлі електроенергії».

Загалом, додає експерт, законодавство про публічні закупівлі досить динамічне. Зокрема, зараз до Верховної Ради внесено законопроект про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь